Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan günlük hava durumu tahmin raporuna göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Ege ve Akdeniz bölgelerinin iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

M.M.T Tunç Group Alanya 3. Tiyatro Festivali Başladı M.M.T Tunç Group Alanya 3. Tiyatro Festivali Başladı

Hava Sıcaklığı

Ülke genelinde önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliRKEN, Alanya'da bugün hafif başlaması beklenen yağışın, pazar günü gök gürültülü sağanak yağışa dönmesi tahmin ediliyor.

Rüzgar

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de ise yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çankırı ile Ankara'nın kuzey çevrelerinde; gece saatlerinde ise Trabzon'un doğu kesimleri ile Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağış bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

Editör: Selçuk Soydan