9 Kişi Kıskıvrak Yakalandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma kapsamında 9 şüphelinin gözaltına alındığını, 2 şüphelinin yakalanma çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mersin'de bir grup tarafından bölücü terör örgütü marşı eşliğinde halay çekilmesi ve terör örgütü elebaşı lehine slogan atılması olayıyla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilen 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, 2 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam etmektedir. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışan, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan hiçbir girişim amacına ulaşamayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Polis Minibüsündeki Görüntüler Ortaya Çıktı

Gözaltına alınan şüphelilerin polis minibüsündeki görüntüleri de internete düştü. Videoda, terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan ve halay çeken gruba, polislerin minibüs içinde "Ölürüm Türkiyem" şarkısını çaldığı anlar yer aldı. Bu görüntüler, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve farklı tepkiler aldı.

Soruşturma Devam Ediyor

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ederken, kamu düzenini bozmaya yönelik bu tür girişimlere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Yakalanan şüphelilerin adliyeye sevk edilmesiyle birlikte, milli birlik ve beraberliğin korunmasına yönelik çalışmaların titizlikle devam edeceği belirtildi.

‘Biraz Rahatsızım’ Diyerek İzin Alan Kasiyerin Cansız Bedeni Ormanda Bulundu ‘Biraz Rahatsızım’ Diyerek İzin Alan Kasiyerin Cansız Bedeni Ormanda Bulundu

Editör: Selçuk Soydan