Mersin İçin Yeni Stratejik Hedefler

MTSO, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ortaklığında yürütülen projeyle, iklim değişikliğine uyum sağlamak amacıyla alternatif tarım bitkileri belirleniyor. Proje, 300 çiftçi ve 50 ziraat mühendisine ulaşmayı hedeflenen projede hakkında kısa bir açıklama yapan Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, arıtma sularının tarımda kullanılması ve su kaynaklarının korunması için çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Mersin'in geçmişte pamuk, fıstık, susam gibi az su isteyen ürünleri üretirken, ticari kaygılarla daha çok su isteyen ürünlere yöneldiğini ve bu durumu yeniden değerlendirmek gerektiğini ifade etti.
 

Tarım Sektörünün Yeni Lokomotifi Boroon, Türkiye’de Bayilikler Verecek Tarım Sektörünün Yeni Lokomotifi Boroon, Türkiye’de Bayilikler Verecek

Ekran Görüntüsü 2024 08 06 093458-1

Alanyalı Üreticiler Başkan Erdem'e Tepkili

Öte yandan seçildiği günden bu yana İnşat ve Turizm sektörleri dışında özellikle tarım sektörü için hiçbir adım atmadığı için sıkça eleştirilen ALTSO Başkanı Eray Erdem’in, Alanya’da yaşanan kuraklık ve tarım alanında yaşanan sorunların çözümü konusunda nasıl bir yol haritası izleyeceği halen belli değil. Sık sık Ankara yolunu aşındıran ve sürekli kamu kuru ve kuruluşların başkanlarıyla samimi pozlar verererek, Alanya'ya esajlar veren ALTSO Başkanı Eray Erdem Alanya Tarımına neden sessiz kalıyor? Tarım sektörünün sorunlarına kulak tıkayan ve kendi ticari alanı olan Turizm sektörü için var gücüyle çalışan Erdem’in bu duyarsızlığı, Alanyalı üreticiler tarafından tepkiyle karşılanırken, Tropikal ürün yetiştiriciliği alanında ülkenin en büyükleri arasında yer Alan Alanya’ya yapılan üvey avlat muamelesi sonrası, Başkan Erdem’in  bir sonraki ALTSO seçimlerinde aday olması halinde, tarım sektöründe olan seçmenin karşısına nasıl çıkacağı merak konusu oldu.

Ekran Görüntüsü 2024 08 06 095624

Editör: Selçuk Soydan