Evini Taşımaya Gittiği Genç Kadını Taciz Eden Hamal Gözaltına Alındı Evini Taşımaya Gittiği Genç Kadını Taciz Eden Hamal Gözaltına Alındı

Manavgat'ta 30 Ekim 2022 tarihinde çocukları ve erkek arkadaşı Şenol Çankaya ile piknik yaptıktan sonra Çankaya'nın evine giden Aynur Çiçek'ten haber alınamadı. Yakınları, 3 çocuk annesi Çiçek için kayıp başvurusunda bulundu. Çiçek'in en son Şenol Çankaya'nın evinde olduğu tespit edildi ve polis tarafından yapılan aramada 2 Kasım'da Çiçek'in cansız bedeni bulundu. Çiçek'in boğularak öldürüldüğü belirlendi. Olaydan sonra kaçan Şenol Çankaya, Side'de bir apart otelde yakalandı.
Ekran Görüntüsü 2024 07 11 131413

Şenol Çankaya'nın İfadesi

Şenol Çankaya, ilk ifadesinde Aynur Çiçek ile buluşup evine gittiklerini, bir süre alkol aldıktan sonra tartışmaya başladıklarını ve kıskançlık krizine girdiğini söyledi. Çankaya, sinirlerine hakim olamayarak Çiçek'i boğduğunu belirtti. 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanan Çankaya'nın ifadesinde, Çiçek'in karnının üzerine çıkıp bacaklarıyla vücudunu sıkıştırarak boğduğunu itiraf etti.

Ekran Görüntüsü 2024 07 11 132136

Mahkeme Süreci

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Manavgat Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanık Şenol Çankaya'nın, Çiçek'in kendisine küfretmesi ve alkolün etkisiyle kadını boğarak öldürdüğü belirtildi. İddianamede, Çankaya'nın 'Kasten öldürme' suçunu işlediği yönünde yeterli şüphe olduğu kaydedildi. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanık Şenol Çankaya'nın suçu bir kadına karşı işlediği için ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan Çankaya, "Eylemi tasarlayarak gerçekleştirmedim. Çok pişmanım," dedi. Mahkeme heyeti, Çankaya'ya hiçbir indirim uygulamadan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 11 132115

Aile ve Avukatın Açıklamaları

Aynur Çiçek'in yakınlarının avukatı Umut Çiftçi, mahkemenin verdiği cezanın kadın cinayetlerine emsal olmasını dileyerek, "Yargılama safhasında sanığın maktulü itibarsızlaştırmaya yönelik iftiralarına, haksız ve gerçeğe aykırı iddialarına maruz kaldık. Mahkeme heyeti tüm delilleri değerlendirerek, sanığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı," dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 11 132126

Öte yandan, Aynur Çiçek'in ablası Leyla Eren, "Kız kardeşimin artık rahat uyuduğunu düşünüyorum. Ağırlaştırılmış müebbet alması bizi çok sevindirdi. Bu emsal bir karar," diye konuştu. Diğer abla Ayşe Alçiçek ise, "Kız kardeşim hayat dolu biriydi. Böyle bir şeyin başına geleceğini hiç düşünmedik. 3 çocuğu vardı, canice katledildi," dedi.

Editör: Selçuk Soydan