Zemindeki Sıvılaşma ve Durdurulan İnşaat

Yeni hastane inşaatının durdurulma sebebinin zemindeki sıvılaşma olduğu iddiaları her geçen gün artıyor. Hastane inşaatının çevresindeki komşu arsaların AKP'ye yakın kişilere ait olduğu yönündeki iddialar, Manavgat halkının can güvenliği ve sağlıkta dönüşümün rantsal dönüşüme çevrilmemesi gerektiği tartışmasını beraberinde getiriyor.

Kaybolan Kaynaklar ve Uzmanların Uyarıları

Dönemin Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in, 31 ve 33 dönümlük iki araziyi birleştirerek hastane için 64 dönüm alan sağlanmasının üzerinden bir yıldan uzun süre geçti. Zemin sağlamlaştırma çalışmaları için harcanan parayla, Çeltikçi kavşağı yakınlarında çok daha uygun bir hastane inşaatı yapılabileceğini belirten uzmanlar, yetkililerin bu hatadan dönmesi gerektiğini söylüyor. İlçenin önde gelen isimlerinin, Milletvekili Çokal’ı defalarca uyardığı, fakat Çokal’ın bu uyarılara aldırış etmediği iddia ediliyor.
 

Ekran Görüntüsü 2024 07 24 085110


AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Siyasi İhmaller

Antalya ve ilçelerinde üst düzey atamalara müdahale ettiği, Manavgat Devlet Hastanesi başhekimliğine eniştesini getirdiği ve yeğeni Op. Dr. Merve Erol Deniz’i başhekim yardımcısı olarak atadığı, ardından kadın doğum uzmanı olarak görev yapmaya devam ettirdiği iddia edilen Tuba Vural Çokal, gündemdeki iddialar hakkında sessizliğini koruyor. Yeni Manavgat Devlet Hastanesi inşaatında, aradan geçen 6 seneye rağmen devasa bir çukur dışında hiçbir iş makinesi ve inşaat çalışması görülmüyor.

Hastane Yapımı Neden Sürekli Erteleniyor?

AK Partili Vekil Tuba Vural Çokal’ın, "zemin sıvılaşması var" uyarılarına rağmen hastanenin aynı yerde yapımına devam edilmesi için baskı yaptığı iddia ediliyor. Ayrıca, Çokal ve ailesinin Manavgat'ta özel bir hastane sahibi olduğu, mevcut devlet hastanesindeki doktorlar vasıtasıyla Özel Akdeniz Hastanesi'ne sevklerin yapıldığı ve bu sevkleri yapan doktorların özel hastane sahipleri tarafından sık sık ziyaret edildiği iddiaları da gündemde.

Ekran Görüntüsü 2024 07 24 104534

Vita Altera, bebek sahibi olmak isteyen ailelere umut oluyor Vita Altera, bebek sahibi olmak isteyen ailelere umut oluyor

Manavgat'ın Geleceği Tehlikede

Bölge halkı, yetkililerin sessizliğine tepki göstererek, "Manavgat'ın daha uygun arazileri varken bataklığa hastane yapma kararı alan siyasetçiler, Manavgat'a büyük bir ihanet etmiş durumdalar. Boşa giden zaman ve milyonlarca lira, büyük bir kayıp olarak karşımıza çıkıyor" diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

Editör: Selçuk Soydan