Soruşturmanın Detayları

Hüseyin Ergen'in saldırıya uğramasının ardından yapılan araştırmalarda, 14 saatlik kamera görüntüsü incelemesi sonucunda olayda kullanılan araç tespit edildi. Araç sürücüsü Ergün Göreayı, Kemer'de yakalanarak tutuklandı. Ardından, saldırıyı gerçekleştiren Selahattin Oğuz ve yardım eden Remzi Ulu da yakalandı. Oğuz tutuklanırken, Ulu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ekran Görüntüsü 2024 07 18 192757

Sosyal Medya Üzerinden İddialar

9 Şubat'ta sosyal medyada, Hüseyin Ergen'i arayan bir kişi, saldırının Yahya Kurt ve eşi Ayşen Kurt tarafından para karşılığı yaptırıldığını iddia etti. Aynı kişi, olayın planlayıcısı Ahmet Çelik'in Kemer'de jandarmaya teslim olacağını belirtti. Ahmet Çelik, jandarmaya teslim olduktan sonra Yahya Kurt'un azmettirici olduğunu öne sürdü.

Para Anlaşmazlığı

Ahmet Çelik, Hüseyin Ergen'in öldürülmesi için Yahya Kurt'tan önce 20 milyon, sonra 10 milyon lira talep ettiğini, ancak Kurt'un sadece 3 milyon lira vermek istediğini söyledi. Para konusunda anlaşmazlık yaşandıktan sonra teslim olduğunu belirtti.

İnanılır Gibi Değil! 14 Yaşındaki Çocuk 3 Aracı Hurdaya Çevirdi İnanılır Gibi Değil! 14 Yaşındaki Çocuk 3 Aracı Hurdaya Çevirdi

İddianame ve Sanıklar

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Yahya Kurt gözaltına alındı. Şüpheliler 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Ayşen Kurt ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılarak İYİ Parti GİK üyeliğinden istifa etti. Hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar Ergün Göreayı, Selahattin Oğuz, Ahmet Çelik, Yusuf Akbaş, Furkan Enes Derinçay ve Yahya Kurt ile tutuksuz sanıklar Ayşen Kurt ve Remzi Ulu hakkında ayrı ayrı 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 18 184721

'Savaşmam Gerekiyorsa Savaşırım, Sana Yansıtmam'

Tetikçilerin Kemer'de yakalandığını aktaran olayın organizatörü Ahmet Çelik'in, 'savaşmam gerekiyorsa savaşırım, sana yansıtmam. Konuşacak bütün ağızları kapatırım. Onların ne yüreği, ne kalıbı, ne çabası bana yetmez. Neyi, ne kadar azmettirici olarak suçlanabilirsin Tek koz var; azmettirici olarak seni suçlayacak. Senin açıklarının hepsini kapatırım' dediği duyuldu. Yahya Kurt'un, 'Bizim yapmadığımız şey kalmadı, tertemiziz şu anda. Adama iki tane yumruk vur demişiz, gitmiş adamın ayağına vurmuş. Tabancayla sıkmaya kalkmışsın, bütün görüntüler ortada. Ondan sonra 'beklentim büyük', yok böyle bir dünya' sözleri de görüntülere yansıdı.

‘Sade Ayak, Ölüm İstemiyorum'

Alt ekibin Yahya Kurt'u tanımadığını vurgulayan Ahmet Çelik'in, 'Sen bana adresi verdiğin zaman ben de gidip, kontrol ettim. Orada rastladım ama markete girip cips filan aldık, o arada 2 dakikayla elimizden kaçırdık. Adamlar sabırsız davranmış. Geri dönüyor, kovalıyor ama otomatikman hata yaptırıyor. Başlarındaki çocuk, o gün onlara fırça atıyor. Normalde geceyi beklemeleri gerekirken tek düşüşte adama hamle yapıyorlar. Dedim ki 'Gece yapın, gündüz yapmayın.' Uymuyorlar işte, saha bambaşka. Gündüz yapma, gece yap baskını, gündüz yapmışlar. Yav adamın kamerası var be kardeşim. Dedim ki 'Sıkıntıya girdiniz, yatıramadınız adamı sade ayak, ölüm istemiyorum' diye bunları tembihledim zaten sözleri yer aldı.

Mahkeme Süreci

Toplam 8 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Olayla ilgili yargı süreci devam ediyor.

Editör: Selçuk Soydan