Yerel Haberler

Kütahya Belediyesi’nden "Mühür Nöbeti" Skandalı İddiası

Kütahya'da Harlek Termal Otel’in ruhsatının iptal edilmesiyle başlayan tartışmalar, otel önünde belediye araçlarıyla tutulan 24 saatlik nöbetle daha da büyüdü. CHP'li Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci'nin, önceki yönetim tarafından 20 yıllığına kiralanan otelin ruhsatını iptal ettiği ve ardından otel işletmecilerinin içeri girmesinin engellendiği iddia edildi.

Otel İşletmecileri İçeri Giremiyor

Otel işletmecileri, ruhsat yenilemek için gerekli evrakları hazırlamaya çalıştıklarını ancak belediye personelinin “Mühür Nöbeti” adı altında otel girişine araç park ederek, girişlerini engellediğini öne sürdü. İşletme yetkilileri, bahçe kapısına ve bekçi kulübesine mühür vurulduğunu belirterek, “Ruhsat yenilemek istiyoruz ama içeri giremiyoruz. 24 saat boyunca araçlı nöbetin anlamı nedir?” diye sordu.

Tepkiler Büyüyor

Başkan Eyüp Kahveci’nin “Burası siyaset yeri değil, icraat yeri olacak” diyerek savunduğu uygulama, kamuoyunda ve sosyal medyada büyük eleştirilere yol açtı. Belediye yönetiminin, 24 saat araçlı nöbet tutarak otel işletmecilerinin içeri girmesini engellediği yönündeki iddialar, belediyenin yetkilerini aşan bir uygulama olarak değerlendirilerek resmi mercilere şikâyet edilmeye başlandı.

Kütahya Belediyesi’nden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.