Pazara Turist Yağdı, Esnaf ’Alışveriş Yapmıyorlar’ Diye Sitem Etti Pazara Turist Yağdı, Esnaf ’Alışveriş Yapmıyorlar’ Diye Sitem Etti

Antalya’da sağlık sorunları nedeniyle kira bedelini ödeyemeyen Sibel Baykara, evinden tahliye edildi ve 12 gündür apartman bahçesinde yaşamaya başladı. Muratpaşa ilçesinin Etiler Mahallesi'nde yaşayan Baykara, tedavi sürecinde iş gücü kaybı yaşadığı için kirasını ödeyemedi. Ev sahibi, hukuki süreç başlatarak evi boşalttı ve Baykara'nın eşyalarını apartmanın bahçesine çıkararak evi tamamen tahliye etti.

Kira bedelini ödeyemediği için evinden çıkarılan Baykara, şu anda eşyalarının arasında uyumak zorunda kalıyor. Komşularından destek gören Baykara, tuvalet ihtiyacını yakındaki camiden karşılıyor. Baykara yaşadığı durumu, “Sokakta yaşıyorum artık. Komşularım sağ olsun, yemek veriyorlar. Mahallenin camisinin tuvaletini kullanıyorum.” sözleriyle anlattı.

Baykara, durumu ev sahibine açıklayarak borcunu kısa sürede ödeyeceğini belirtmiş, ancak ev sahibi bu teklifi kabul etmeyerek evi daha yüksek bir kira bedeliyle yeniden kiraya vermişti. Bu olay, kira sorunlarının ciddi boyutlara ulaşabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.