Meteoroloji ve AKOM'un uyarıları doğrultusunda, İstanbul ve çevresinde gün boyunca sağanak yağışlar bekleniyor. Şu anda özellikle İstanbul'un kuzey ilçelerinde sağanak yağışların etkili olduğu ve boğaz hattına yoğun yağışlı kütlelerin giriş yaptığı radarlar tarafından tespit edildi.

Klimaları Kapatın: Bu Haberi Okurken İçiniz Serinleyecek! Klimaları Kapatın: Bu Haberi Okurken İçiniz Serinleyecek!

Ülke genelinde de hava durumu genel olarak parçalı bulutlu, yer yer ise çok bulutlu olacak. Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı ve güney bölgeleri, Karadeniz'in iç kesimleri, Düzce, Sinop, Samsun, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Kocaeli'nin kuzey kesimleri ve İstanbul'da yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü batı kesimler için de kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu bölgelere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Vatandaşların bu hava koşullarına hazırlıklı olması, gerekmedikçe dışarı çıkmamaları ve trafikle ilgili tedbirli olmaları önemle tavsiye ediliyor.