İsrail savaş uçakları, Hizbullah'ın güçlü merkezi olarak bilinen Dahiye bölgesindeki Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki gibi alanlara 60’tan fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sırasında karargahında bulunan Nasrallah’ın hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

35754581

Yıkıcı Saldırının Ardından Can Kaybı
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasının ardından gerçekleştirilen bombardımanda, Dahiye bölgesinde büyük yıkımlar meydana geldi. Saldırılarda 6 kişi hayatını kaybederken, 91 kişi yaralandı. İsrail ordusunun açıklamasında, "Hizbullah lideri ve kurucusunun yanı sıra güney cephesi komutanı Ali Karçi ve diğer komutanlar da öldürüldü" ifadeleri kullanıldı.


İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurmasının ardından, İsrail vatandaşlarını tehdit eden herkese ulaşacaklarını belirtti. Halevi, "Bu operasyonlarımızın sonu değil. Tehdit oluşturan herkesle nasıl başa çıkacağımızı biliyoruz" dedi. Halevi, Nasrallah’a yönelik saldırının "uzun süredir hazırlandığını" ve doğru zamanda büyük bir hassasiyetle gerçekleştirildiğini vurguladı.

35754926

Kurtulmuş, Cenevre'de Ghobash ile görüştü Kurtulmuş, Cenevre'de Ghobash ile görüştü

Hizbullah’dan Açıklama Bekleniyor
İsrail'in Nasrallah’ın öldüğüne dair iddiasına Hizbullah’tan henüz bir yanıt gelmedi. Hizbullah’a yakın kaynaklar, Beyrut’un güneyine düzenlenen saldırıdan bu yana Nasrallah ile iletişim kuramadıklarını belirtti.

35755521

Hasan Nasrallah Kimdir?
Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, 31 Ağustos 1960’ta Beyrut’ta doğmuştur. 1975’te başlayan Lübnan iç savaşının ardından ailesiyle birlikte Sur kentine dönen Nasrallah, burada Şiî Emel Hareketi’ne katıldı. Daha sonra Irak ve İran’daki Şii merkezlerinde dini eğitim aldı. 1982’de İsrail’in Lübnan’ı işgalinin ardından Hizbullah’a katıldı ve 12 Şubat 1992’de Hizbullah'ın genel sekreteri seçildi.

Ekran Görüntüsü 2024 09 28 130029

Editör: Selçuk Soydan