Alanya Haberleri

İş İnsanı Abdulkadir Tunç’tan İnşaat Sektörüyle İlgili Önemli Açıklamalar

DİGİ-ZTV’nin ilgiyle izlenen programı Mustafa Özen ile Politik Eksen’in bu haftaki konuğu, M.M.T Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Tunç oldu. Tunç, inşaat ve emlak sektöründe yaşanan yabancı ikametgah sorunu ve ekonomide yaşanan dalgalanmaların sektörde yarattığı etkileri hakkında önemli bilgiler verdi.

‘Her Ay 190 Bin TL Vize Parası Ödüyordum Geldiler Sebepsiz Yere İptal Ettiler’

Ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmaların sektöre yansımaları, yabancıların ikametgâh sorunu ve iş yerlerinde yabancı personel çalıştırma gibi çok konunun ele alındığı programda konuşan Tunç, ‘’İl göç idaresi ekipleri ve polis ekipleri hepsi toplanmış sanırsınız terör operasyonuna geliyorlar iş yerlerine baskın yapıyorlar. Bu nasıl bir denetim anlayışı ben anlamadım. İllegal bir işimiz varsa, uyuşturucu satıyorsak, terör ile ilgili bir sıkıntımız varsa başımız gözümüz üstüne gereken neyse yapsınlar. Ben her ay 190 bin TL vize parası ödüyordum kendileri iptal etti benim personellerimin vizelerini. Soruyoruz neden iptal ettiniz? Cevap yok’’ diyerek yapılan denetimlerdeki yaklaşım biçimini eleştirdi.


‘’ Bahsettiğim Paket Sistemine Geçilsin 5 Ayda Ülkeye 60 Milyar Para Sokarız’’

Alanya’da inşaat sektörünün durma noktasına gelmesinin en başlıca sebeplerinden birisi olarak görünen yabancıların ikametgah sorunu hakkında da önemli açıklamalarda bulunan M.M.T Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Tunç, ‘’ Benim bir önerim var. Bu kazaktır, bu tatardır gözetmeksizin herkese 100 bin Euroya aldığı ev karşılığında 4 aylık otomatik ikamet, 150 bin euroya aldığı ev için 6 ay, hadi bunu biraz daha güzelleştirelim ve adına silver paket diyelim. Bir yabancı bizim ülkemizde 200 bin Euroya ev aldığında 9 aylık ikamet, birde bunların yanından gold paket olsun, 200 ve 250 bin bandında ev alan yabancılara da 1 yıl sınırsız ikamet verelim. Ben buradan iddia ediyorum tüm inşaat ve emlak firmalarına böyle bir paket yapsınlar ben kendi adıma ve meslektaşlarım adına da söz veriyorum 5 ay içinde bu ülkeye 60 milyar para koyarız’’ diye konuştu.