Grip, virüslerin neden olduğu bir solunum yolu enfeksiyonudur. Grip burun, boğaz ve akciğerlere yerleşebilen bir grup  bulaşıcı virüsten kaynaklanmaktadır. Grip ilaçlarla, bitkisel çaylarla veya besin takviyeleri ile kısa sürede geçebilir.

1. Kekik çayı 

Bağışıklık sistemini güçlendiren kekik çayı, akşamları siyah çay yerine tüketildiğinde grip veya enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma kalkanı oluşturacaktır.

Ayrıca kekik çayının balgam söktürürcü etkisi de vardır.

Bir bardak kaynamış suya kekik ekleyerek demlemeye bırakın. 5 dakika dinlendikten sonra süzün ve içerisine bir miktar bal ekleyin. 

Gün içerisinde birkaç kez tüketebilirsiniz.

2. Bal ve limon kürü 

Gerçek bal, grip rahatsızlığı için oldukça etkili olup, virüsleri öldürme özelliği bulunmaktadır.

Boğaz ağrılarını yatıştırır ve bağışıklığı güçlendirir. 

Bir tabağa yarım limon ve 2 yemek kaşığını koyunuz ve iyice karıştırınız. 

Gün içerisinde yavaş yavaş tüketebilirsiniz.

3. Zencefil kür

Zencefil grip gibi enfeksiyon hastalıklarının etkilerini azaltmaktadır. Sindirim ve solunum sistemine büyük faydaları olan zencefil, bal ile tüketildiği takdirde faydalarını en üst düzeye çıkartmaktadır. Öksürüğe, soğuk algınlığına, gribe ve türev hastalıklara iyi gelen zencefili düzenli olarak tüketilmelidir. 

Tencerede bir bardak suyu kaynatın daha sonra içerisine zencefil ekleyin ve 10 dakika demledikten sonra süzün. Karışıma sonradan bal ekleyerek tüketebilirsiniz.

4. Tuzlu su kürü

Tuzlu su grip hastalıklarını iyileştiren ve hafifleten en önemli etkendir. Bir bardak suya bir çay kaşığı tuz ekleyerek iyice karıştırın. Tuzun tamamı eridiği zaman burun kanallarına uygulayın. Bu sayede girip hastalığının iyileşme sürecine katkıda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda tuzlu suyu boğazınıza gargara yaparak da kullanabilirsiniz.

5. Ihlamur çayı 

Ihlamur gribe iyi gelen bitkilerden birisidir. Öksürüğü yatıştırıcı ve tahriş önleyici etkisi bulunmaktadır. Genellikle çay şeklinde tüketilmesi tavsiye edilir. Soğuk algınlığı ve grip belirtilerini azaltmaya yardımcı olan ıhlamur, ateşi kesmek için terlemeyi başlatır. 

Bir tatlı kaşığı miktarındaki kurutulmuş ıhlamur çiçeği ve yaprak karışımının üzerine 1 bardak kaynar su dökülmeli ve 10 dakika süreyle demlendikten sonra içilmelidir.

Su tüketimi okul başarısına doğrudan etkili! Su tüketimi okul başarısına doğrudan etkili!

Editör: Haber Merkezi