Göktepe, açıklamasında Ağustos ayında başlayacak olan Eyyam-ı Bahur sıcaklıklarına dikkat çekerek, özellikle avokado ve sert çekirdekli meyvelerde dökülmelerin yaşanabileceği konusunda uyardı. Üreticilere sık aralıklarla ve akşam saatlerinde sulama yapmalarını tavsiye eden Göktepe, aşırı sıcakların olumsuz etkilerinden korunmak için bu önlemlerin önemine vurgu yaptı.

Göktepe, su tasarrufunun ve bitkilerin sağlıklı gelişiminin desteklenmesinin yanı sıra, kuraklık riskine karşı üreticilerin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Su kaynaklarının verimli kullanılmasının önemine de değinen Göktepe, barajlardaki su seviyesinin yeterli olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu, ancak uzun vadeli planlamalar ve su yönetimi stratejilerinin hayata geçirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Aracılara Kızan Üretici 2 Bin Adet Ejder Meyvesini Bedava Dağıttı Aracılara Kızan Üretici 2 Bin Adet Ejder Meyvesini Bedava Dağıttı

Alanya'da yaz sıcaklarının ve kuraklık endişesinin sürdüğü bu dönemde, barajlardaki su seviyesinin yeterli olması üreticilere bir nebze olsun rahatlık sağlıyor. Ancak, üreticilerin dikkatli ve tedbirli olmaları, kuraklık riskine karşı gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor.

Editör: Selçuk Soydan