Gazipaşa’da, kıyı kenar çizgisi içinde izinsiz inşa edilen iki katlı villalar, bölge halkının tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, sahildeki bu yapılaşmayı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet ederek, Antalya Valiliği, Gazipaşa Kaymakamlığı ve Gazipaşa Belediyesi'nin duruma müdahale etmediğini belirtti.

Vatandaşlardan CİMER’e Şikayet

Gazipaşa'nın Sarıağaç Mahallesi'nde yer alan 444 ada 3 ve 5 parsel numaralı alanlarda, kıyı kenar çizgisi içinde izinsiz duvarlar örülüp çitler yapıldığı iddia edildi. Vatandaşlar, Antalya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne başvurarak bu izinsiz yapıların kaldırılmasını talep etti. Müdürlüğün 25 Haziran 2024 tarihinde verdiği cevapta, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesi gereğince idari işlem başlatıldığı bildirilmesine rağmen, izinsiz yapılaşmanın durmadığı ve ruhsatsız iki katlı villaların inşasının sürdüğü ileri sürüldü.

Bakan Tekin'den ülkeler arası iş birliği görüşmesi Bakan Tekin'den ülkeler arası iş birliği görüşmesi

"Devletin Yetkili Kurumları Sessiz Kalıyor"

Vatandaşların iddialarına göre, bu villaların elektrik ve su bağlantıları da yapıldı. Ancak, Antalya Valiliği, Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa Belediyesi ve jandarma dahil hiçbir yetkili kurumun bu duruma müdahale etmediği belirtiliyor. Vatandaşlar, devletin tasarrufu altında bulunması ve halkın kullanımına açık olması gereken bu alanlarda yapılan izinsiz yapılaşmanın önlenmesini istiyor.

Belediye: "İdari İşlem Başlatıldı"

Gazipaşa Belediyesi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şikayetlere konu olan alanda yapılan denetimlerde, 444 ada 3 ve 5 parsel numaralı taşınmazlar üzerinde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesi kapsamında idari işlem başlatıldığını duyurdu. Ancak bölge sakinleri, bu işlemin yetersiz kaldığını ve izinsiz yapılaşmanın hala devam ettiğini ifade ediyor.