AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı DSİ Toplantısı sonrası basın açıklamasında bulundu.

Bakan Tekin'den ülkeler arası iş birliği görüşmesi Bakan Tekin'den ülkeler arası iş birliği görüşmesi

Tavlı yaptığı açıklamada:

“Alanya’da, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürümüz Sayın Özhan Erdanışman ve Bölge Müdür Yardımcılarımızın katılımıyla, 102 mahalle muhtarımızın yer aldığı geniş katılımlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bu önemli toplantıda, Alanya’mızda su yönetimi ve tarım altyapısını geliştirmek amacıyla yürütülen ve planlanan projeler hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda, Dim sulama suyu projesi, Sapadere Tanı Barajı, Yeni Köy Barajı, Bedan Barajı, Kargı Çayı, Alarahan Çayı, Oba ve Kargıcak göletleri gibi bölgenin su ihtiyacını karşılayacak hayati projeler masaya yatırıldı. Ayrıca, dere ıslahları ve sulama kanalları konusunda çözüm önerileri tartışıldı ve bu projelerin hızla hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verildi. Alanya’mızın tarım potansiyelini artıracak ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak bu projeler için DSİ yetkilileriyle işbirliği içerisinde olacağız.

Bu süreçte desteklerini esirgemeyen DSİ Bölge Müdürümüz Sayın Özhan Erdanışman’a ve ekibine, Alanya Avokadocular Birliği Başkanı Sayın Hilmi Sevilgen’e, Alanya Ziraat Odası Başkanı Sayın Tahir Göktepe'ye ve toplantıya katılan tüm muhtarlarımıza teşekkür eder, Alanya’mız için hayırlı olmasını dilerim.” İfadelerini kullandı.