Gazipaşa Belediyesi 2. Geleneksel Plaj Voleybolu Turnuvası Tamamlandı Gazipaşa Belediyesi 2. Geleneksel Plaj Voleybolu Turnuvası Tamamlandı

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 55 bin kişilik nüfusa sahip Gazipaşa için kritik öneme sahip Deprem Master Planı çalışmalarını yerinde değerlendirip, ekibine destek sundu. Başkan Yılmaz, yapı stok envanter çalışmalarının hayati olduğunu vurgulayarak, "Gazipaşa’mızın daha güvenli bir şehir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Gazipaşa Belediyesi'nin Afet İşleri Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda yürütülen Deprem Master Planı için hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu kapsamda, ilçe belediyelerinin yapı stoğu envanterine dayalı veriler toplamak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen Yapı Envanter-Deprem Bilgi Sistemi’ne, Gazipaşa'daki ruhsatlı yapıların bazı bilgileri girilmeye başlandı. Deprem Hazırlık Master Planı çerçevesinde, 1972'den bu yana ilçedeki binaların ruhsat bilgileri, beton sınıfı, demir yapısı, bina kat bilgileri, zemin sismik verileri ve geoteknik bilgileri Büyükşehir Belediyesi Yapı Envanter Bilgi Sistemine işlenmeye devam ediyor. Bu veriler kullanılarak ilçe için 1. Aşama risk analizi çalışmaları yapılacak ve AFAD tarafından risk değerlendirilmesi sağlanacak.

Başkan Yılmaz: “Gazipaşa’mızın Daha Güvenli Bir Şehir Olması İçin Çalışmaya Devam Ediyoruz”

Başkan Yılmaz, Deprem Master Planı'nın Gazipaşa'nın afetlere karşı daha dayanıklı hale gelmesi için önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Afet İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret ederek devam eden çalışmaları yerinde gören Başkan Yılmaz, "Deprem riskinin olduğu bir şehirde yaşıyoruz ve bu plan çok kıymetli. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in öncülüğünde başlatılan bu çalışmayı, Aralık ayından bu yana ilçemizde uygulamaya koyduk. Çalışmalarımızın, ilçemizin afetlere karşı hazırlığını artıracağına inanıyorum. Deprem ülkesinde yaşamayı öğrenmek, tüm gerekli önlemleri almakla mümkündür. Gazipaşa’mızın daha güvenli bir şehir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. Ayrıca, projede emeği geçen tüm ekiplere teşekkür etti.

Bu çalışmalar kapsamında, inşaat ruhsat dosyaları, zemin etüt ve statik projeler gibi veriler kullanılarak Gazipaşa'daki deprem riski analiz ediliyor ve ilçede daha güvenli bir yapılaşma sağlanmaya çalışılıyor.