Hudut Kartalları geçit vermedi! Hudut Kartalları geçit vermedi!

Gazipaşa Belediyesi tarafından 2021 yılında hizmete açılan Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi'nde, sokak hayvanının tedavi ve bakımları düzenli olarak yapılırken, sokakta uygun yerlere yerleştirilen mama kaplarıyla sokak hayvanlarının beslenmesi de sağlanıyor. Bugüne kadar binlerce sokak hayvanının tedavi gördüğü merkezde, kısırlaştırma, cerrahi işlemler, kuduz aşısı ve iç-dış parazit ilaçlamaları gibi hizmetler de veriliyor.

Sokak hayvanlarının sağlıklı bir şekilde yaşamaları ve sıcak bir yuvaya kavuşmaları için Gazipaşa Belediyesi Veteriner İşleri birimi ekipleri “Can dostlarımızı birlikte yaşatalım” sloganıyla bir proje başlattı. Projeye göre Gazipaşalı vatandaşlar, sokaklarda bakımını üstlendiklerini ve sahiplenmek istedikleri sokak hayvanlarını Veteriner İşleri Birimi'ne randevu alarak getirecekler. Burada hayvanların kısırlaştırma işlemi ve sağlık kontrolleri yapılacak. Sonrasında ise sokak hayvanının mikroçipi takılarak vatandaşa sahiplendirme işlemi gerçekleştirilecek. Proje sayesinde sokak hayvanı popülasyonu azalırken, hem de sokaktaki canlar sıcak bir yuvaya kavuşacak.

I M G 20240730 200239

GAZİPAŞA BELEDİYESİ OLARAK CAN DOSTLARIMIZA KARŞI SORUMLULUĞUMUZU BİR KEZ DAHA GÖSTERİYORUZ

Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat, projenin sokak hayvanlarının sağlık ve refahını önemseyen bir adım olduğunu belirterek, "Can dostlarımızın hem bakımlarını yapacak hem de onları sıcak yuvalara kavuşturacak bu projemizle, sokak hayvanlarına karşı duyarlılığımızı ve sorumluluğumuzu bir kez daha gösteriyoruz. Dostlarımızı hep birlikte yaşatalım düşüncesiyle başlattığımız projemizle, vatandaşlarımız sokağında, mahallesinde bakımını üstlendiği ve sahiplenmek istediği sokak hayvanını randevu alarak Veteriner İşleri Birimimize getirecek. Can dostumuzun birimimizde kısırlaştırma, kuduz aşısı ve iç-dış parazit ilaçlamaları yapılacak. Bakımlarının sonrasında mikroçipi takılan sokak hayvanımızı, vatandaşımıza sahiplendireceğiz. Bu projeye destek olmak isteyen vatandaşlarımızın mesai saatleri içerisinde 0533 955 72 07 numaralı hattımızdan bizlere ulaşmasını bekliyoruz. " dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “HAYDİ GELİN CAN DOSTLARIMIZI HEP BİRLİKTE YAŞATALIM”

Gazipaşa Belediyesi tarafından başlatılan proje ile ilgili bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezimizi 2021 yılında sokaktaki canlarımızın hizmetine açtık. Binlerce sokak hayvanımızın tedavi ve bakımlarını yaptığımız merkezimizde, kısırlaştırma ve cerrahi işlemlerimizi de yapıyoruz. Sokaktaki canlarımız, iyi koşullarda olsun ve yaşasın istiyoruz. Bu kapsamda Gazipaşa Belediyesi olarak bir proje başlattık. Projemizle dostlarımızın hem bakımlarını yapmış olacağız, hem de onları sıcak bir yuvaya kavuşturacağız. Sokaktaki canlarımıza karşı her zaman duyarlı olan Gazipaşalı hemşehrilerimizin projemize destek olacağından eminiz. Can dostlarımızın hayattan koparılmasının karşısındayız. Sağlıkla yaşamalarının her zaman yanındayız. Haydi gelin can dostlarımızı hep birlikte yaşatalım.” diyerek herkesi projeye ortak olmaya davet etti.

I M G 20240730 200227

Gazipaşa Belediyesi tarafından hazırlanan bu anlamlı projenin, Gazipaşa'nın sokak hayvanları için yeni bir umut kapısı açarken, tüm belediyelere örnek olması bekleniyor.

Editör: Selçuk Soydan