Nohut Hasadı Gerçekleşti
Gazipaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Cimbiti yaylasına ekilen nohutları hasat etti. Mayıs ayında verimli yayla topraklarına ekilen nohutlar, geçen günlerde tamamlanan hasat ile toplandı. Gazipaşa Belediyesi, yaylalardaki tarımsal üretimi artırmayı ve gelişmeyi hedefliyor.

Başkan Yılmaz: “Üreten Bir Belediye Olarak Çiftçilerimize Örnek Oluyoruz”
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cimbiti yaylasında yapılan nohut ekiminin ardından hasadın tamamlandığını duyurdu. Başkan Yılmaz, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mayıs ayında Cimbiti yaylamıza nohut ekimi yaptık. Üreten bir belediye olarak çiftçilerimize örnek olmanın gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yaylalarımızda hasat yapan çiftçilerimize kolaylıklar diliyorum ve herkese bol bereketli hasatlar temenni ediyorum," dedi.

Üretim Devam Ediyor
Gazipaşa Belediyesi, üretimi artırarak tüketicilere sağlıklı ürünler sunmayı sürdürüyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, hasat edilen nohudun bir kısmını tohum olarak saklayacak, bir kısmını ihtiyaç sahiplerine verecek ve kalanını ise Gazipaşa Belediyesi Halk Market'te satışa sunacak.

Yok Böyle Bir Şey! Umumi Tuvalette Bağırsak Temizlediler Yok Böyle Bir Şey! Umumi Tuvalette Bağırsak Temizlediler

Cimbiti Nohutlarının Özelliği
Cimbiti Yaylası'nda yetişen nohutlar, 1800 rakımda ekilmesiyle bilinir. Kolay pişen iri taneli ve ata tohumu olan Cimbiti nohutu, yemek, meze ve salata yapımında kullanılır ve bölge halkı tarafından beğenilerek tüketilir.