ABD'de yapılan bir araştırma, düzenli cinsel ilişkinin kadınların yaşam süresi üzerinde olumlu etkiler yarattığını öne sürdü. Walden Üniversitesi'nden Halk Sağlığı bilimcisi Srikanta Banerjee tarafından yürütülen çalışma, Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketi (NHANES) verilerini kullanarak yaşları 20 ile 59 arasındaki 14,542 kişinin cinsel aktivitelerini inceledi.

Menopoz değil, belirtileri tedavi edilir Menopoz değil, belirtileri tedavi edilir

Araştırma, yılda 52 kezden az cinsel ilişkiye giren kadınların beş yıllık süreçte ölme ihtimalinin üç kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Erkeklerde ise benzer bir ilişki bulunamadı. Ancak, düşük zihinsel sağlığa sahip bireylerde cinsel aktivitenin ölüm riskini etkilediği görüldü; depresyon yaşayanlar arasında, daha az cinsel aktiviteye sahip olanların ölüm riski iki kat daha yüksek.

Bu bulgular, cinsel sağlığın genel sağlık üzerindeki etkilerini vurgularken, cinsel tatmin gibi faktörlerin de dikkate alınması gerektiğini gösteriyor. Ayrıca, günlük cinsel aktiviteye sahip erkeklerin erken ölüm riskinin altı kat daha yüksek olduğu kaydedildi.

Sonuç olarak, düzenli cinsel hareketliliğin sağlık üzerinde olumlu etkileri olabileceği düşünülüyor, ancak daha fazla araştırma yapılması gerektiği belirtiliyor.