Antalya'nın Alanya ilçesinde, Avusturyalı sporcu Franz Müllner, kırılması güç bir rekora imza attı. Müllner, 1300 ton ağırlığındaki "Legend Big Kral" isimli gezi teknesini 11 metre 30 santim çekerek dünya rekoru kırdı. Bu, Asya kıtasında kırdığı dördüncü rekor oldu ve Record Institute Deutschland (RID) kayıtlarına geçti.

Ekran Görüntüsü 2024 08 15 181408

Alanya’da Arabasıyla 2 Gaspçıyı Öldüren Ukraynalı Hakim Karşısında Alanya’da Arabasıyla 2 Gaspçıyı Öldüren Ukraynalı Hakim Karşısında

Müllner: "Alanya’da Rekor Kırdığım İçin Çok Mutluyum"

Rekor denemesi sonrası açıklama yapan Müllner, Alanya'da bu rekoru kırdığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Rekorun büyük bir kısmının bacak kaslarına yüklendiğini ifade eden sporcu, zorlanmadan tekneyi çekmeyi başardığını söyledi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 15 181428

Hasan Çavuşoğlu: "Teknemizin Çekilmesi Bizim İçin Gurur Verici"

Tekne sahibi Hasan Çavuşoğlu, böyle bir rekorun Alanya'da kırılmasının turizm açısından önemli olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, teknelerinin tamamen çelik yapıya sahip olduğunu ve günübirlik turizm amaçlı eğlence ve korsan gemisi kategorisinde dünyada tek olduğunu belirtti. Müllner'in bu başarıyı rüzgarın etkisi olmadan tamamen kendi gücüyle gerçekleştirdiğini de ekledi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 15 181506

Editör: Selçuk Soydan