Önceki dönemlerde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan ve ardından Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanan Doç. Dr. Oğuz Karahan, görev süresi dolmadan görevden alınmıştı. Hukuki yollardan hakkını arayan ve kısa süre önce mahkeme kararı ile görevine iade edilen Karahan, bugün istifa dilekçesini sundu.

Vali Hulisi Şahin’in Talebi Üzerine İstifa Etti

Karahan, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in talebi doğrultusunda istifa dilekçesini Antalya Valiliği’ne iletti. Görevine iade edilmesinin üzerinden bir gün geçmiş olmasına rağmen böyle bir karar alması dikkat çekti.

Önceki dönemlerde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmış ve ardından Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanmış olan Doç. Dr. Oğuz Karahan, görev süresi dolmadan görevden alınmıştı. Hukuki yollardan hakkını arayan ve kısa süre önce mahkeme kararı ile görevine iade edilen Karahan, bugün istifa dilekçesini sundu.

Vali Şahin İstifasını Talep Etti

Antalya Valisi Hulusi Şahin’in talebi üzerine istifa kararı alan Karahan, istifa dilekçesini Antalya Valiliği’ne iletti. Görevine iade edilmesinin üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen böyle bir karar alması dikkat çekti.

Görevden Alınma ve Mahkeme Kararı

Doç. Dr. Oğuz Karahan, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yaptığı dönemde ani bir kararla görevden alınmıştı. Bu kararın ardından hukuki süreç başlatan Karahan, mahkeme kararı ile görevine iade edilmişti. Görevine döndükten kısa bir süre sonra, Vali Hulusi Şahin’in talebi üzerine istifa etmesi, sağlık camiasında ve kamuoyunda şaşkınlık yarattı.

İstifa Kararının Ardındaki Sebepler

Vali Hulusi Şahin’in, Doç. Dr. Oğuz Karahan’dan istifasını istemesiyle ilgili detaylar henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. Karahan’ın istifasının gerekçesi ve bundan sonraki süreçte hangi görevde bulunacağı merak konusu oldu.

Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM

Editör: Haber Merkezi