Son Dönemde Yaşanan Vahim Olaylar Hatırlatıldı

CHP Alanya Kadın Kolları Başkanı Ümran Aykut, Ayşe Paşalı, Özgecan Aslan, Pınar Gültekin ve 8 yaşındaki Narin Güran’ın hayatlarını kaybettikleri vahim olayları anarak, bu cinayetlerin toplumda derin bir yara açtığını dile getirdi. Aykut, İstanbul Beyoğlu’nda yaşanan taciz olayları ve Alanya’daki bıçaklı saldırılarla kadınların sokaklarda bile güven içinde olamadığını belirtti.

"Artık Eve Dönmek Bir Şans Haline Geldi"

Başkan Ümran Aykut, kadın cinayetlerinin kabul edilemez bir boyuta ulaştığını ifade ederek, "Artık akşam eve sağ salim dönmek bir şans haline geldi. Kadınların sokakta, evde, işte güvenlik içinde yaşayabilmeleri için devletin etkin önlemler alması şart" dedi. Aykut, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesiyle kadınların güvenliğinin daha da tehlikeye girdiğini vurguladı.

"Kadına Şiddetle Mücadelede Etkin Adımlar Şart"

Alanya Bektaş’ta Başlayan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Alanya Bektaş’ta Başlayan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Aykut, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini belirterek, "Kadına yönelik şiddetin sadece bir suç değil, toplumsal bir utanç olduğunu unutmamalıyız. Bu şiddetin her türlüsüne karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz" çağrısında bulundu.

"Özgür ve Güvenli Bir Türkiye İçin Mücadelemiz Sürecek"

CHP Alanya Kadın Kolları, kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce yaşayabileceği güvenli bir Türkiye için mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Başkan Aykut, “Şiddet girişimleri cinayete teşebbüs sayılmalı ve bu tür olaylar caydırıcı cezalarla engellenmeli” dedi.

Editör: Selçuk Soydan