Borsa ve kripto para yatırımlarında vergi alınacağı iddialarına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi. Şimşek, hisse senedi ve kripto kârlarını vergilendirme planlarının olmadığını belirterek, “Çok sınırlı bir işlem vergisi gündemimizde,” dedi.

“Dezenflasyon Dönemine Girdik”

Kripto para ve borsadaki kazançlara vergi getirileceği iddialarıyla ilgili konuşan Şimşek, kazanca dayalı bir vergi öngörmediklerini, sadece alım satım işlemlerinde cüzi bir işlem vergisinin gündemde olduğunu açıkladı. “YASED Küresel Yatırım Günleri ve Ankara Resepsiyonu”nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonominin dezenflasyon dönemine girdiğini ve yatırımların teşvik ve desteklerle artacağını söyledi.

“Hisse Senedi Ve Kripto Kârlarını Vergilendirme Planı Yok”

Tarım-ÜFE'de yağlı meyveler yıllık yüzde 150,15 arttı Tarım-ÜFE'de yağlı meyveler yıllık yüzde 150,15 arttı

Ekonomi programının sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan Şimşek’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Hedefimiz, vergide adalet ve etkinliği sağlamak, vergilendirilmemiş hiçbir alan bırakmamaktır. Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız vergi paketiyle ilgili bu aşamada söyleyeceğimiz tek şey, kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı bir vergi öngörmüyoruz. Kazanç üzerinden bir vergilemeyi şu anda gündemimize almadık. Daha çok işlem bazında, çok sınırlı belki bir ücret, bir vergileme söz konusu olabilir ama Yüce Meclisimizin takdirinde olan konular… Bu aşamada benim daha fazla bir şey söylemem doğru olmaz”dedi.

Editör: Haber Merkezi