Alanya Haberleri

Başkan Tavlı'dan TOKİ Açıklaması: "Vatandaşlarımızın Yanındayız, Tüm Sorunları Çözeceğiz"

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, aidat ücretlerine isyan ederek seslerini duyurmak için eylem yaptı. TOKİ sakinleri ile görüşen AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı yaptığı açıklamada, ''Kıymetli vatandaşlarımız mevcut yönetimle devam etmek ya da kendi yönetimlerini kurmak konusunda serbest olacaklar. Sorunun çözümü için yanlarındayız'' dedi

Alanya'da yaklaşık 2 bin TL olarak belirlenen aidat tutarının, dar gelirli aileler için yüksek olduğunu belirten TOKİ hak sahipleri, yönetim kurulunun şeffaf olmamasından ve üyelerin yüksek maaşlar almasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek eylem yaptılar.

TOKİ sakinlerinin iddialarına göre, yönetim kurulu üyeleri aylık 25 bin TL maaş alırken, blok temsilcileri 5 bin TL, denetçiler ise 6 bin TL maaş alıyor ve aidat ödeme zorunluluğundan muaf tutuluyor. Aidatların nereye harcandığı konusunda belirsizlikler olduğunu söyleyen vatandaşlar, yönetimin şeffaf olmaması nedeniyle büyük tepki gösteriyor. Bu süreçte, 150 imzalı bir dilekçe ile yetkililere başvuran vatandaşlar, sorunun çözümü için müdahale bekliyor.

BAŞKAN TAVLI SORUNU DİNLEDİ

Yaşanan gelişme sonrasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, TOKİ sakinlerinin şikayetlerini dinleyerek, sorunun çözümü için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Tavlı, “TOKİ yönetimi ile irtibat kurduk. Buraya bir heyet gönderecekler ve site sakinlerine alternatif yönetim seçenekleri sunulacak. Sakinler, mevcut yönetimle devam etmek ya da kendi yönetimlerini kurmak konusunda serbest olacaklar" dedi.

YÖNETİMİN DEĞİŞMESİ TALEP EDİLİYOR

TOKİ sakinlerinden Enes Güneş, yönetimle diyalog kurmak istediklerini fakat yönetimin buna yanaşmadığını belirterek, "Yönetim kendilerine 25 bin TL maaş yazmış, denetçilere 6 bin TL. Bu rakamları kabul etmiyoruz. Aidatlar zaten yüksek, yönetim de bu durumu daha zor hale getiriyor. Mevcut yönetimin istifasını istiyoruz ve kendimiz bir genel kurul yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.


Öte yandan TOKİ sakinleri, aidat sorunlarının yanı sıra, yolların asfaltlanmadığını, çöp konteynerlerinin yetersiz olduğunu ve elektrik-su aboneliklerinde yaşanan gecikmeler gibi altyapı eksikliklerini de dile getirdiler. Hatice Erkuş, "Bu siteler garibanlar için yapıldı ama 2 bin TL aidat isteniyor. Bu konuda acil bir çözüm bekliyoruz" dedi.