Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Toslak Mahallesinde önceki gün çıkan yangın sonrası 3 buçuk dönüm avokado bahçesi zarar gördüğünü açıklayarak, üreticileri TARSİM sigortası yaptırmaları konusunda bir kez daha uyardı.

3 Farklı Üreticiye Ait Avokado Bahçesinde Yangın Çıktı

Alanya’nın Toslak Mahallesi’nde önceki gün 3 farklı üreticiye ait avokado bahçesinde yangın çıktı. Bahçeden dumanların yükseldiğini gören mahalle sakinlerinin ihbarı ile olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait ekiplerin müdahalesi sonrası yangın söndürülürken, 3 buçuk dönüm avokado bahçesi küle döndü.

‘Tek Tesellimiz Can Kaybı Olmaması Ve Üreticimizin TARSİM Sigortasının Olmasıdır’

Bakan Tekin'den ülkeler arası iş birliği görüşmesi Bakan Tekin'den ülkeler arası iş birliği görüşmesi

Yaşanan yangın sonrası sera sahibi üreticileri ziyaret eden Alanya Ziraat odası Başkanı Tahir Göktepe, ziyaret sonrası kısa bir açıklama yaparak, ‘’Dün akşam saatlerinde Toslak Mahallemizde meydana gelen yangın nedeni ile tarımsal üretim alanlarımızda üreticilerimizin ekonomiye kazandırmış oldukları avokado bahçeleri zarar gördü. Üreticimiz Hüseyin Selimoğlu, Ali Rıza Selimoğlu ve Mustafa Zavlak’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. TARSİM sigortalarının önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Mutlaka tarımsal sigortamızı yaptıralım. Tek tesellimiz can kaybı olmaması ve üreticimizin TARSİM sigortasının olmasıdır. Allah daha büyük afetlerden muhafaza eylesin inşallah” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi