Alanya Haberleri

Bakanlık Açıkladı: Alanya’da 47 Otelin Turizm İşletmesi Belgesi Olmadığı Ortaya Çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye genelinde ‘’Turizm İşletme Belgesi’’ olmayan otellerin listesini açıkladı. Yayınlanan listede Alanya’da da 47 işletme var.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nun 5. maddesi gereğince, işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra altı ay içinde turizm işletmesi belgesi almayan otellerin listesini seyahat acentalarına gönderdi. Bakanlık, bu otellerin tanıtım, pazarlama ve satışlarının yapılmaması konusunda uyarıda bulunarak, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını duyururken, Alanya’da faaliyet gösteren ve listede yer alan 47 işletmenin Turizm İşletme Belgesi almadığı ortaya çıktı.
 

Şok Etkisi Yaratan Tebliğ

Öte yandan, Bakanlığın yayınladığı listede yer alan 2.426 otelin 'Basit Konaklama Belgesi' almadığı belirtilerek, bu otellerin satışa kapatılması talep edildi. Yaşanan ve sektörde şok etkisi yaratan gelişme sonrasında, yayınlanan listede hatalar olduğunu dile getiren otel işletmeleri karara tepki gösterirken, gelen tepkiler üzerine 74 sayfalık listeyi geri çeken bakanlık, en yakın zamanda güncellenmiş olan listeyi tekrar yayınlayacaklarını açıkladı.