Üretimde Ciddi Düşüşler

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, sıcaklıkların ve kuraklığın tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini belirtti. Göktepe, ürünlerde dökülmeler ve yanıklar meydana geldiğini, verimin ciddi anlamda düştüğünü söyledi. Göktepe, "Üretimde sıcaklığın yanında birçok sıkıntımız var. Kuruyan sondajlarımız var, Dim Çayı ile ilgili sıkıntılarımız var. Ne kadar su verirsek verelim avokado ve çekirdekli meyvelerde kayıplar meydana geldi," dedi.

Fiyat Artışları ve Aracıların Rolü

Göktepe, üretimdeki düşüşlerin fiyatlara yansıdığını, ancak fiyat artışlarının sadece verim düşüklüğünden kaynaklanmadığını belirtti. Aracıların ve tüccarların denetimsizliğinin de fiyat artışlarında etkili olduğunu ifade eden Göktepe, "Fiyatlardaki artış sadece verim azlığından değil. Aracıların ve tüccarların denetimsizliğinden dolayı son tüketiciye gelene kadar fiyatlarda artış oluyor. Bunda da en çok zararı görenlerden biri üretici oluyor," dedi.

Arbol Aguacate 930X620

Sözler verildi! Aidatlar Yükseldi! ALTSO'da Belirsizlik Devam Ediyor Sözler verildi! Aidatlar Yükseldi! ALTSO'da Belirsizlik Devam Ediyor

Çözüm Önerileri

Göktepe, tarımsal üretimde yaşanan sıkıntıların çözümü için yetkililere çağrıda bulundu. Özellikle su kaynaklarının verimli kullanılması ve aracıların denetim altına alınması gerektiğini vurguladı. "Yaşanan bu durumda ister istemez fiyatlara yansıyor. Ancak tek başına üretim fiyata yansımıyor. Verim azlığı hepsinin üzerine tuz biber ekiyor," diyerek sorunların çözülmesi için acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Editör: Selçuk Soydan