Türkiye'nin Avokado Üretiminin Yüzde 80'ini Karşılayan Alanya'da Hasat Başladı Türkiye'nin Avokado Üretiminin Yüzde 80'ini Karşılayan Alanya'da Hasat Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından Alanya'da 3 farklı daire düzenlenen su faturasında, tüketim miktarları ve toplam tutarların birebir aynı olması dikkat çekti.  Üç abonenin faturalarında, 266.11 TL’lik su tüketimi ve toplamda 445.04 TL’lik ödeme tutarı yer alıyor. Her bir faturanın detaylarının tıpatıp aynı olması, tesadüften ziyade bir sistem hatası ihtimalini aklıllara getiririken, aynı binada, aynı katta yaşayan kişilerin su tüketimlerinin bu kadar benzer olması pek olası görünmüyor.

Ekran Görüntüsü 2024 08 28 104521

Sosyal Medyada Tepkiler

Durumu fark eden aboneler, bu durumun bir tesadüf olamayacağını, ASAT’ın faturalama sisteminde bir sorun olabileceğini düşünüyor. Aboneler, faturalardaki bu benzerliğin normal olmadığını belirterek, ASAT’tan konuyla ilgili açıklama ve inceleme talep etti. Aboneler, yaşadıkları durumu sosyal medyada paylaşarak tepkilerini dile getirirken, "Aynı miktarda su kullanmışız, nasıl böyle bir şey olabilir?" şeklinde yorumlar yaparken, bazı aboneler, durumu esprili bir dille ele alırken, ASAT’ın bir an önce açıklama yapmasını beklediklerini ifade ettiler.

Editör: Selçuk Soydan