Havaların iyice ısınmasıyla birlikte artan orman yangınları sebebiyle alarm durumuna geçen Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, 7/24 nöbet başında müdahale için bekliyor.

A

‘13-14 Ayrı Noktada Ekip Binalarımız Var.’

Antalya’da iki günde ortaya çıkan üç farklı orman yangınlarının ardından Alanya’da yangın alarmı verildi. Alınan tedbirler konusunda bir açıklama yapan, Alanya Orman İşletme Müdürü Vekili Engin Atlı, ‘’Ekiplerimizin yangın mevsiminde 7/24 görev yaptığı, 13-14 ayrı noktada ekip binalarımız var. Bütün personelimize her sene Bucakoluk deposunda Antalya Orman Bölge Müdürü’nün de katılımıyla işbaşı eğitimi yapıyoruz. Eksik ekipmanları temin edip denetliyoruz. İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili eğitim veriyoruz. Bu sene Alanya’da ikinci bir helikopter görev yapacak. Emekli olan personel yerine yeni personel için ihale yapıldı. 15 Haziran’da 3 tane de ekibimiz 4 ay süreyle takviye için alınacak” diye konuştu.

Alanya’da 24 Tane Yangın Havuz ve Göletimiz Var’

Atlı, yangın sezonu öncesi personellere yönelik kapsamlı bilgiler eğitimler verildiğini dile getirerek, ‘’4 tane yangın gözetleme kulemiz var. 24 tane yangın havuz ve göletimiz var. Helikopter ve arazözlerin su alabilmesi için kuş uçumu 5 kilometreye bir 400-800 ton arasında su toplama çukuru planımız olur. Bu sene Bayırkozağacı’nın girişinde bir tane planladık. İhalesi bölge müdürlüğünce yapılacak. 10 hizmet aracımız var. 13 tane arasözümüz var. 3 tane 12 tonluk su ikmal aracımız var. 1 tane dozerimiz var. 1 tane greyderimiz var. 1 kepçemiz var. Helikopter sayımız bu yıl 2’ye çıkarıyoruz. 99 tane de yangın işçimiz hazır “dedi.

Editör: Haber Merkezi