Antalya’nın Manavgat ilçesinde eski İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’in (35) silahlı saldırıda yaralanması olayıyla ilgili, aralarında iş adamı ünlü otel sahibi Yahya Kurt (79) ve eski İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olan eşi Ayşen Kurt’un (40) da bulunduğu 6’sı tutuklu 8 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

Araç Sürücüsü Ergün Göreayı Tutuklandı.

31 Ocak 2022’de Side Mahallesi’ndeki evinin önünde aracına binerken silahlı saldırıya uğrayan Hüseyin Ergen, yaralı olarak kurtuldu. Jandarma ekiplerinin bölgedeki güvenlik kameralarını incelemesi sonucunda, olayda kullanılan araç tespit edildi ve Kemer’de yakalanan araç sürücüsü Ergün Göreayı (24) tutuklandı. 8 Şubat 2023’te saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen Selahattin Oğuz (47) ve yardım eden Remzi Ulu (39) da yakalanarak gözaltına alındı. Selahattin Oğuz tutuklanırken, Remzi Ulu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Suikastın Yahya Kurt Ve Eşi Ayşen Kurt Tarafından Para Karşılığı Yaptırıldığını Öne Sürdü

Olayın ardından Hüseyin Ergen’i 9 Şubat’ta sosyal medya üzerinden arayan ve Selahattin Oğuz’un akrabası olduğunu iddia eden bir kişi, suikastın Yahya Kurt ve eşi Ayşen Kurt tarafından para karşılığı yaptırıldığını öne sürdü. Aynı kişi, olayın planlayıcısı olduğunu söylediği Ahmet Çelik’in (41) Kemer’de jandarmaya teslim olacağını bildirdi. Ahmet Çelik, Beldibi Jandarma Karakolu’na giderek teslim oldu ve Yahya Kurt’un azmettirici olduğunu ifade etti.

Para Konusunda Anlaşmazlık Yaşadıktan Sonra Karakola Teslim Oldu

Ahmet Çelik, Yahya Kurt’un kendisine Hüseyin Ergen’in öldürülmesi için para teklif ettiğini, bu süreçte Yusuf Akbaş (31) ve Furkan Enes Derinçay’ın (29) da yanlarında bulunduğunu söyledi. Ahmet Çelik, Yahya Kurt ile para konusunda anlaşmazlık yaşadıktan sonra karakola teslim olduğunu belirtti.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, jandarma ekipleri Yusuf Akbaş ve Furkan Enes Derinçay’ı yakaladı, Yahya Kurt’u ise evinde düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı. Ahmet Çelik, Yusuf Akbaş, Furkan Enes Derinçay ve Yahya Kurt, ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı. Ayşen Kurt ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve İYİ Parti GİK üyeliğinden istifa etti.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Manavgat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. İddianamede, olayın detayları ve sanıkların ifadeleri yer aldı. Hüseyin Ergen’in sosyal medya üzerinden Ayşen Kurt hakkında paylaşım yaptığı, bu nedenle Yahya Kurt’un Hüseyin Ergen’in öldürülmesi talimatını verdiği belirtildi.

‘’Bir İşi Beceremediniz’’

İddianamede Yahya Kurt ve Ahmet Çelik’in olaydan sonra yaptıkları görüşmelerde, suikast girişiminin başarısız olmasından dolayı yaşadıkları konuşmalar ve anlaşmazlıklar yer aldı. Yahya Kurt’un Ergen’in bilgilerini içeren dosyayı Ahmet Çelik’e vererek öldürülmesi talimatını verdiği, Ayşen Kurt’un da bu süreçten haberdar olduğu iddia edildi.

Caminin Yardım Paralarını Çaldı Fark Edilince Cami Görevlisi Rolüne Girdi Caminin Yardım Paralarını Çaldı Fark Edilince Cami Görevlisi Rolüne Girdi

Tutuklu sanıklar Ergün Göreayı, Selahattin Oğuz, Ahmet Çelik, Yusuf Akbaş, Furkan Enes Derinçay ve Yahya Kurt ile tutuksuz sanıklar Ayşen Kurt ve Remzi Ulu hakkında ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca Selahattin Oğuz’un ‘Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet’ suçundan da cezalandırılması talep edildi.

 

Editör: Haber Merkezi