Antalya’da halk otobüsü şoförü olarak çalışan Barış Özer’in başı Google ile dertte. 5 yıl önce Otobüste unutulan ve içinde 30 bin lira olan cüzdanları sahiplerine teslim etti. Yaşanan bu olay sonrasında Sosyal medyada Özer için, “Salak mısın? ‘’salak şoför’’ şeklinde yorumlar yapıldı. Özer o tarihte bu yorumlara basın yoluyla yanıt verdi ancak bu seferde Google algoritmasının mağduru oldu. Yaşananlarla ilgili bir açıklama yaparak yaşadıklarına isyan eden Özer, “Ben Google de Akıllı, dürüst, vicdanlı şoför olarak çıkmak istiyorum yeter artık’’ dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 24 162702

‘O kelimeyi söylemek istemiyorum. Çünkü söyledikçe daha da çoğalıyor’


Salak şoför kelimesini hayatından çıkardığını belirten şoför Özer, “Otobüste bulmuş olduğum eşyaları sahiplerine teslim ettiğim için sosyal medyada yapılan kötü yorumlardan dolayı arama motorunda ismini söylemek istemediğim şekilde çıkmaktayım. Tepki gösterdik, bu sefer daha da çoğaldı. Halen ben çıkıyorum. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum. O kelimeyi söylemek istemiyorum ne olduğunu, çünkü söyledikçe daha da çoğalıyor” açıklamasında bulundu.

Ekran Görüntüsü 2024 08 24 162648

‘Ben İnsanlık Yaptım Buna Kötü Yorum Yapılmaması Lazım’

Çalık: "Amacımız komşularımız için daha iyi bir yaşamı tasarlamak" Çalık: "Amacımız komşularımız için daha iyi bir yaşamı tasarlamak"

Arama motoru şirketine seslenen Özer, “Ben akıllı şoförüm. İnsanlık yaptık, buna kötü yorum yapılmaması lazım. Akıllı, dürüst, vicdanlı şoför olarak çıkmak istiyorum. Söylemek istemediğim kelimeyle ilgili herhangi bir konu gündeme gelince bana mesaj atıyorlar” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 24 162451


 

Editör: Selçuk Soydan