Mahkemeden Soy Bağı Kararı

Antalya’da Mehmet Başaran'ın, 34 yaş küçük bir kadınla yaşadığı yasak aşktan olduğu iddia edilen bebekle ilgili açılan dava sonuçlandı. Adli Tıp Raporu, Başaran'ın bebeğin babası olduğunu ortaya koydu. Mahkeme, Başaran’ın bebeğin babası olduğuna ve aralarında soy bağının kurulmasına karar verdi. Karar, ilgili nüfus müdürlüğüne bildirildi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 26 105859

Elif Ş.’nin İddiaları ve Başaran’ın Tepkisi

Elif Ş., dört aylık hamile olduğunu ve bebeği aldırması için Mehmet Başaran’ın baskı yaptığını iddia ederek jandarmaya başvurmuştu. Başaran ise olayın bir komplo olduğunu savunarak, İYİ Parti İl Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Başaran, suçlamaları reddederek, "Bu süreçte yapılacak her türlü teste rızam vardır" demişti. Elif Ş.'nin açtığı davada, Mehmet Başaran komplo ve itibar suikastı iddialarıyla savunma yapmıştı. Ancak, Antalya 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan şantaj davası sonunda Elif Ş. ve Kamil Korkmaz beraat etti.

DNA Testi Sonucu ve Mahkeme Kararı

Adli Tıp Kurumu’nun DNA incelemesi sonucunda, Mehmet Başaran’ın bebek D.M.Ş.’nin yüzde 99,99 ihtimalle babası olduğu belirlendi. Antalya 4. Aile Mahkemesi, bu bulgulara dayanarak babalık davasını karara bağladı. Kararda, Başaran’ın D.M.Ş.’nin babası olduğu ve aralarında soy bağı kurulmasına hükmedildi.D.M.Ş.’nin avukatı Ekin Özmen, “Resmi kurumdan alınan DNA raporuyla babanın Mehmet Başaran olduğu kesinleşti. Bu süreçte çocukla baba arasında soy bağı kuruldu ve çocuk Mehmet Başaran’ın soyadını alacak. İstinaf ve Yargıtay sürecinin ardından karar kesinleşecek” dedi.

DNA Raporuna Rağmen Mehmet Başaran  Babalığı Red Etti

Mehmet Başaran, daha önceki açıklamalarının arkasında durduğunu ve kendisine kurulan siyasi kumpas nedeniyle sürecin bu şekilde işlediğini belirtti. Bu olay, hem Antalya siyasetinde hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Editör: Selçuk Soydan