Türkiye’nin Turizm başkenti olarak kabul edilen Antalya ve ilçelerine gelen Kurvaziyer gemi sayısını duyanlar adeta şok geçirdi. Milyarlık yatırımlar ve tanıtımlar sonrasında Yılın ilk 4 ayında sadece 2 Kurvaziyer gemisi gelmesi sonrası herkes aynı soruyu sormaya başladı. Kentin dinamikleri ne iş yapıyor? Harcanan bunca para nereye gidiyor?

Harcanan Para Çok Ama Turist Yok

Antalya’nın en gözde ilçelerinden birisi olan Alanya’nın tanıtımı için sık sık yurtdışına fuarlara katılan, sürekli detaylı rapor hazırlayarak bakanlıklara sunum yapan, bir havayolu firması ile anlaşma yaparak, uçaklarda koltuk ceplerinde yolcular için sunulan bir dergiye, 2 tam sayfa Alanya tanıtımı yapan Alanya Ticaret ve Sanayi Odasının, Alanya’nın tanıtımı için harcadığı milyarlarca paranın turizme katkısı halen tartışılırken, Alanya’ya uğramayan Kurvaziyer gemileri için ALTSO’nun ve şehrin dinamiklerinin nasıl bir yol haritası izleyeceği kamuoyunda merak konusu oldu.

Kadın üreticilerden Başkan Büyükkılıç’a teşekkür Kadın üreticilerden Başkan Büyükkılıç’a teşekkür

Kuşadası İlk Sırada Yer Aldı

Öte yandan açıklanan rapora göre Kurvaziyer gemi dağılımları şu şekilde; Ocak-Nisan döneminde 10 limana 123 kurvaziyerle 135 bin 114 turist geldi. Kurvaziyer turizmiyle ocak ve nisanı kapsayan 4 ayda 10 limana 123 gemi demir attı. Limanlara uğrak yapan gemilerde 135 bin 114 yolcu yer aldı. Amasra’ya 5, Antalya’ya 2, Bodrum’a 4, Çanakkale’ye 5, İstanbul’a 23, İzmir’e 6, Kuşadası’na 67, Marmaris’e 2, Samsun’a 5, Trabzon’a 4 kurvaziyer geldi.

 

Editör: Haber Merkezi