Alanya Haberleri

Antalya-Alanya Otoyol Projesi DİGİ-ZTV'de Masaya Yatırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Yap-İşlet-Devret modeliyle yapımına başlayacağı ve uzun süredir tartışılan Antalya-Alanya Otoyol Projesi, DİGİ-ZTV’nin ilgiyle izlenen programı "Kantarın Topuzunda" detayları ile birlikte ele alındı.

Moderatörlüğünü gazeteci ve köşe yazarı Fuat Kantarcı’nın, yorumculuğunu ise DİGİ-Z Medya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özen’in yaptığı Kantarın Topuzu programında, önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Kasım ayında başlayacağını müjdelediği Antalya-Alanya otoyol projesi ele alındı.

Gerçekleşen canlı yayında, projenin en başta hazırlandığı şekliyle başlamayacağını ve birilerinin araya girerek güzergâh değiştirdiğini dile getiren DİGİ-Z Medya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özen, Serik’te başlayacak olan otoyol projesinin direkt Isparta yolu üzerinden Gazipaşa’ya bağlanması gerektiğini, aksi takdirde mevcut haliyle Alanya Trafik Denetleme Müdürlüğü’nde sona ereceğini ve zaten keşmekeş bir hale dönen Alanya trafiğinin daha kötü bir duruma düşeceğini vurgulayarak, bu yanlıştan acilen dönülmesi gerektiğini ifade etti.



‘’Otoyol Bölge Trafiği Orada Sona Ererse, Alanya’da Resmen Keşmekeş Yaşanacak’’

Özen yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Projede çok büyük sıkıntılar var. İki ucu boşta bir köprü düşünün; artık buraya tırmanarak mı çıkarısınız ya da başka bir yöntemle mi, orasını bilmiyorum. Proje, Serik’in batı çıkışından başlıyor, dağların arasından Konaklı-Emişbelen’de bitiyor. Şimdi bir baskıyla birlikte Emişbelen’de bölge trafiği oraya geldi, bölge trafiğin orada bir yonca kavşağı oluşturuldu. Alanya’nın şu an en büyük sorunlarından birisi trafik; bunu herkes biliyor. Eğer ki bu otoyol projesi bu şekilde yapılır ve bölge trafiği orada sona ererse, orada resmen keşmekeş yaşanacak, bunu buradan söylüyorum’’ diye konuştu