Mevsim Normallerinin Üzerinde Sıcaklıklar

Son meteorolojik değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz ile Karadeniz’in kıyı kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise sıcaklıkların 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olacağı öngörülüyor.

Antalya'da 60-65 Derece Hissedilecek

Alanya’da bugün ve yarın için beklenen en yüksek sıcaklık 41 derece olacak. Ancak termometrelerin 41 dereceyi göstermesi beklenirken, hissedilen sıcaklık değerinin 60-65 derece olması bekleniyor. Bu olağanüstü yüksek sıcaklıklar nedeniyle, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar gibi hassas grupların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

Ekran Görüntüsü 2024 05 09 101036-1

Vatandaşlara Önemli Uyarı

Alanya’da Bu Çiçeği Kopartana 387 Bin TL Ceza Var Alanya’da Bu Çiçeği Kopartana 387 Bin TL Ceza Var

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ila 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları, bol sıvı tüketmeleri ve güneşten korunmaları öneriliyor. Uzmanlar, bu sıcak hava dalgasının sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, tedbirli olunması gerektiğini vurguluyor.

Editör: Selçuk Soydan