Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) her yıl öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırmak için düzenlenen ALKÜ Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliklerinde Özel Güvenlik skandalı yaşandı. Kampüs içerisindeki şenlik alanında etkinliğin haber takibini yapan basın mensuplarını sebepsiz bir şekilde dışarıya çıkartmaya çalışan Özel Güvenlik Görevlilerinin tavrı, Alanya basınında büyük tepkiye sebep oldu.

Alanya’nın Markası ALKÜ’ye Bu Ayıp Hiç Yakışmadı 

Alanya’nın yüz akı ve markası olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde, önceki gün gerçekleştirilen şenliğe davet edilen basın mensupları, yerleşke içindeki şenlik alanında haber takibini sürdürürken, yanlarına gelen Özel Güvenlik personelinin, kendilerinin görüntü almasını engelleyerek, kaba ve sebepsiz bir şekilde kampüs dışına çıkarmaya çalışması sonrası neye uğradıklarını şaşırdılar.

Rektör Türkdoğan Sessizliğini Koruyor 

‘TahtApp’ az gören çocuklara  ışık oluyor ‘TahtApp’ az gören çocuklara ışık oluyor

Düzenlenen şenliğin haberinin yapılması için üniversite yönetimi tarafından kampüse davet edilen basın mensuplarına, 5188 sayılı Özel Güvenlik yasasından bir haber olan Güvenlik personellerinin kaba yaklaşımı sonrası, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kenan Türkdoğan’dan henüz bir açıklama gelmez iken, Alanya’nın marka değerlerinden birisi olan ALKÜ’nün, her zaman yanında olan Alanya basınına karşı yapılan bu kaba ve anlamsız tavır sonrası üniversite yönetiminin nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Editör: Haber Merkezi