“Genç Bir Üniversite Olarak Bilimsel Üretkenliği Hedefliyoruz”

Programda ALKÜ’nün hayata geçirdiği projelere değinen Rektör Türkdoğan, üniversitenin 16 bin öğrenci, 590 akademisyen ile 10 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 1 enstitü ve 1 yüksekokuldan oluştuğunu belirtti. Toplumsal sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar geliştiren 23 araştırma merkeziyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Türkdoğan, “Genç bir üniversite olmamıza rağmen hızla büyüyen ve kendini kanıtlamış bir kurum olarak eğitimde kaliteyi ve bilimsel üretkenliği hedefliyoruz” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 09 26 093848

Türkiye’de Bir İlk: ALKÜ GES Projesi

ALKÜ’nün Mart ayında devreye aldığı GES projesinin detaylarını da paylaşan Türkdoğan, projenin Türkiye’de bir üniversitenin tüm enerji ihtiyacını karşılayarak bir ilke imza attığını ifade etti. Proje sayesinde mart, nisan, mayıs, haziran ve temmuz aylarındaki enerji ihtiyacının tamamının karşılandığını belirten Türkdoğan, “Artan enerjiyi de sisteme satarak üniversitemize kâr sağladık. Bu proje, ALKÜ’yü enerji alanında da öncü bir kurum haline getirdi. GES projemiz üniversitemizin enerji ihtiyacının tamamını karşılarken bunun yanında artan enerjiyi de sisteme tekrar satarak kâr elde ettik. ALKÜ GES projesi kurulduğu kurumun enerji ihtiyacının tamamını sağlamasıyla bu alanda da Türkiye’nin öncüsü oldu.” diye konuştu.

Alku Ges Ile Yilda Bin 207 Ton Karbon Salinimi Onlenecek 2

Cikcilli Yerleşkesi ile Bilim ve Akademik Çalışmalar Hızlanacak

Rektör Türkdoğan, Cikcilli Yerleşkesinde devam eden yapım çalışmalarına da değindi. Yerleşkede Tıp Fakültesi ve Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, büyük araştırma laboratuvarları ve yaşam alanlarının inşa edildiğini belirten Türkdoğan, “Üniversitemizin fiziksel altyapısını geliştirme konusundaki stratejik planlarımız oldukça kapsamlı ve çeşitlidir. Mevcut Kestel, Gazipaşa, Akseki, ve Kargıcak’ta uygulama oteli için tahsis edilmiş arazi ile birlikte Konaklı Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kongre Merkezi gibi birçok merkezde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca, Cikcilli Yerleşkemizde devam eden yapım çalışmalarıyla birlikte Tıp Fakültesi ve Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, büyük bir araştırma laboratuvarı ve yaşam alanları gibi önemli tesisler inşa ediliyor. Cikcilli Yerleşkemizin tamamlanmasıyla bilim ve akademik çalışmalar daha hızlanacağı gibi bölgeye ve ülkemize olan katkılar da büyük miktarda artacak” dedi.

Basliksiz 2

Rektör Türkdoğan: Üniversitemiz Daha Hızlı Gelişecek 

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin daha hızlı gelişmesi adına kurulması planlanan ALKÜDEV vakfının kurulum aşaması ve amacı hakkında da önemli bilgiler verdi. GES projesi, kompost üretim merkezi, kurulması planlanan TEKMER, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, öğrencilerin sayısındaki artışla ALKÜ’nün her geçen yıl büyüme ve gelişme kaydettiğine vurgulayan Türkdoğan, ALKÜDEV vakfının kurulması için girişimler başlattıklarını, vakfın kurulma aşamasında Mevlüt Çavuşoğlu’nun çok büyük destekleri olduğunu belirterek şunları kaydetti; “Amacımız özellikle öğrencilerimizi eğitim alanlarına sahaya hazır olacak şekilde desteklemek. Daha sonra ikinci aşamada değerli hocalarımızın yaptığı akademik araştırmalara destek olmak ve projeler yapabilmesini sağlamak. Üçüncü amacımız da üniversitenizin faaliyetlerini arttırmak. Sizlerle birlikte esas burada toplanma amacımız vakfımızın kurulması ve yönetim kuruluşunda ve kurucu üyeliğinde de sizlerin olmasını arzu ediyoruz. Vakfımızın onursal başkanının da Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Alku Ye Vakif Kurulmasi Icin Ilk Adim Atildi 10


 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya Belediyesini Ziyaret Etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya Belediyesini Ziyaret Etti

Editör: Selçuk Soydan