Alanya Haberleri

Alanya’da Yaşayan Emeklilere Müjde! ‘’Emekli Halk Kartı’’ Geliyor

CHP'li belediyeler, geçim sıkıntısı çeken emekliler için "Emekli Halk Kart" uygulamasını hayata geçireceklerini duyurdu. Bu kart, emeklilere çeşitli alanlarda indirim ve yardım fırsatları sunacak ve 412 belediyede geçerli olacak. Kart, gıda alışverişleri, doğalgaz ve su faturası ödemeleri gibi çeşitli ihtiyaçları karşılamada kullanılabilecek.

Alanya'da, 74 yıl sonra yerel seçimi kazanan CHP, bu uygulamayı hayata geçirecek belediyeler arasında yer alıyor. CHP Genel Merkezi ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) ortak çalışmasıyla hazırlanan "Emekli Halk Kart"ın ekim ayında tamamlanarak dağıtımına başlanması planlanıyor.

Uygulama Detayları

  • Kapsam ve Kullanım Alanları: "Emekli Halk Kart," 412 belediyede kullanılacak ve gıda alışverişleri, doğalgaz ve su faturası ödemelerinde geçerli olacak.
  • Organizasyon ve Hazırlık: SODEM bünyesinde kartın çalışma prensipleri ve uygulanma yöntemleri belirleniyor. Mevcut kart uygulamaları inceleniyor ve aksayan yönler, öneriler ve teknik altyapı uygunluğu değerlendiriliyor.
  • Tasarım ve Yönerge: Uygulamayla ilgili bir yönerge hazırlanacak ve yeni bir logo tasarlanacak. Kartların üzerinde belediyenin logosunun yanı sıra "Emekli Halk Kart" logosu, kart sahibinin ismi ve kart numarası yer alacak.
  • Kademeli Uygulama: Uygulama, öncelikli olarak büyükşehir belediyelerinde başlatılacak ve kademeli olarak tüm CHP'li belediyelere yaygınlaştırılacak. Nüfus yoğunluğuna göre kademelendirme yapılacak.
  • Mevcut Kartlarla Entegrasyon: CHP'li bazı belediyelerde mevcut olan sosyal yardım kartları kullanılmaya devam edecek ve bu kartlara "Emekli Halk Kart" logosu eklenerek emeklilere yönelik hale getirilecek. Sosyal yardımlarda kart uygulamasına geçmemiş belediyeler içinse yeni kartlar çıkarılarak bu logoyla donatılacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin yönettiği tüm belediyelerde hizmetleri ortaklaştırmak ve sosyal yardımları yaygınlaştırmak amacıyla bu uygulamayı başlatacaklarını duyurdu.