‘’Şu Anda Alanya'da Yaklaşık 31 Bin Kişi Ehliyetini Değiştirmemiş Durumda’’

Bakan Ersoy Müjdeyi Verdi: Alanya Otoyolu İnşaatı Başlıyor Bakan Ersoy Müjdeyi Verdi: Alanya Otoyolu İnşaatı Başlıyor


2016 yılı öncesi alınan ehliyetlerin geçerlilik süresi 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek konuyla ilgili vatandaşları uyaran Alanya İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Karlıbaş, ’’Bakanlığın 31 Aralık 2022 yılında alınmış olduğu bir kararı var. 31 Aralık 2024 tarih itibariyle eski tip sürücü belgeleri yani 2016 tarihinden önce alınmış olan sürücü belgeleri geçersiz sayılacak. Şu anda Alanya'da yaklaşık 31 bin kişi ehliyetini değiştirmemiş durumda. Büyük bir ihtimalle yine herkes son tarihi bekliyor. Uzatma olur diye düşünüyorlar. Ama bakanlığın yapmış olduğu açıklamalarda da dile getirildi herhangi bir uzatma olmayacak gibi görünüyor’’ diye konuştu.

Ekran Görüntüsü 2024 08 19 165651

‘’Yılbaşından Sonra Sürücü Belgesini Değiştirmek 1220 TL Olacak’’


Ehliyet değiştirilirken gerekli olan evraklarla ilgili de bilgiler veren Alanya İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Karlıbaş, ‘’Eski tip sürücü belgelerinin değişimi için 15 TL ücreti var. Yılbaşından sonra ise yeni tip sürücü belgesini değiştirmek 1220 TL olacak. Bu ücreti vatandaşlarımız Halk, Vakıf, Ziraat Bankalarından ya da Postane üzerinden de yatırabilirler. Yeni tip ehliyetlerde sürücü belgelerinin arka kısmında kullanılan araçların hepsinin süreleri yazıyor. Yani kişi B sınıfı ehliyeti alıyor 10 yıl diye düşünüyor ama arkasında B1 sınıfları 5 yıl oluyor. O şekilde şu anda süresini doldurup ceza yiyen çok fazla insan var’’ dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 19 165735

‘’Şu Anda Gerçeği Aykırı Beyanın 9 Bin Küsur Lira Para Cezası Var’’

Okul öğrenci kayıtları hakkında da önemli bilgiler veren Karlıbaş, ‘’İçinde bulunduğumuz dönem aynı zamanda okullarımızın da öğrenci kayıt dönemi oluyor. Yeni öğretim dönemlerinde bizde adres beyanları epey bir artmakta. Tabii biz vatandaşların hangisi gerçeği aykırı beyan veriyor, hangisi vermiyor direk olarak kendimiz bilmiyoruz. Bu tür durumlarda biz İlçe Emniyete ya da jandarmaya tahkikat için evraklarımızı gönderiyoruz. Orada emniyet ve jandarmaya gerekli tahkikatlarını yapıyorlar. Şu anda gerçeği aykırı beyanın 9 bin küsur lira para cezası var’’ diyerek vatandaşları oku kayıtları konusunda uyardı.

Editör: Selçuk Soydan