Son dönemde tavuk etine yapılan yüksek zamlar, pek çok kişinin tavuk eti alımını zorlaştırdı ve tüketim oranlarını düşürdü. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bütçesini zorlayan aileler, beyaz et yerine daha ucuz alternatiflere yöneliyor. Emekli ve dar gelirlilerin temel gıdası olan tavuk etine gelen zamlar, satışların düşmesine neden oldu.

Üreticiler Zor Durumda

Bakan Şimşek: "2025 Sonunda Enflasyonu Yüzde 20'nin Altına İndireceğiz Ben İnanıyorum'' Bakan Şimşek: "2025 Sonunda Enflasyonu Yüzde 20'nin Altına İndireceğiz Ben İnanıyorum''

Alanya’da tavuk etine yapılan son zamların ardından tavuk etinin tüketiminde düşüş yaşandığı belirtiliyor. Kırmızı etle fiyat bakımından yarışır hale gelen tavuk etinin tüketiminde yaşanan düşüş, üreticileri zor durumda bırakıyor. Uzmanlar, bu trendin devam etmesi halinde beyaz et pazarında uzun vadeli değişiklikler yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Tüketiciler, yetkililerden fiyat artışlarına karşı önlemler ve destekleyici politikalar bekliyor.
 

Ekran Görüntüsü 2024 08 02 155747

Kırmızı Etten Sonra Tavuk Etine de Zam

Türkiye genelinde ve Alanya’da yaşanan ekonomik zorluklar ve maliyet artışlarıyla birlikte tavuk eti fiyatları da zamlandı. Kırmızı et fiyatlarındaki artışların ardından tavuk etine yapılan zamlar, vatandaşın alım gücünü ciddi şekilde etkiledi. Tavuk kanadı, tavuk butu, baget, tavuk göğsü ve tavuk pirzola gibi ürünlerde yaşanan fiyat artışları dikkat çekiyor.

Ekran Görüntüsü 2024 08 02 155627

Fiyatlar Kırmızı Etle Yarışıyor

Alanya’da kırmızı etin kilosu 400-600 lira, antrikot ise 800 lirayı aşan fiyatlarla satılıyor. Karkas etin fiyatı 450 lirayken, kuşbaşı etin kilogram fiyatı ise 600 liradan alıcısını arıyor. Artan kırmızı et fiyatları yurttaşların beyaz ete yönelmesine neden oldu. Bu nedenle tavuk üreticisi firmalar, tavuk etine haftanın 4 günü zam yapmaya başladı. Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam geldiğini belirten Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, beyaz et tedariki konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Ekran Görüntüsü 2024 08 02 155734

Editör: Selçuk Soydan