Alanya Haberleri

Alanya’da Sınıfta Kalan ASAT'tan Antalya’ya 35 milyonluk Mazgal Temizliği

Alanya’da patlayan kanalizasyonu 3 günde onaramayan ve vatandaşın evlerindeki çeşmeden çamurlu suyu vatandaşa reva gören ASAT, Antalyadaki mazgal temizliği için 35 milyon lira harcadıklarını açıkladı.

''ASAT Yetkililerini Alanya’mıza Davet Ediyoruz’’

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Antalya genelinde 100 km uzunluğundaki ana arter ve bulvarlarda yağmur suyu hatlarında temizlik çalışması yürütüklerini ve yapılan mazgal temizleme çalışmaların maliyetinin ise 35 Milyon Lira olduğunu açıkladı. ASAT’ın bu açıklaması sonrası Alanya’da yaşayan vatandaşlar, ‘’Muslugumuzdan çamur akıyor, 25 gündür mahallemize su veremediler, patlayan kanalizasyon 3 gün mahallemize aktı rezil olduk, bunca sorun varken mazgal temizliğine 35 Milyon harcıyan ASAT yetkililerini Alanya’mıza davet ediyoruz’’ diyerek tepki gösterdiler.

Temizlik Maliyeti 35 Milyon Lira 

Konuyla ilgili bir açıklama yaoan ASAT Kanalizasyon Bakım Onarım ve İşletme Şube Müdürü İsmail Sercan Şenel, bu çalışmaların şehirde sel ve su baskınlarına karşı önemli bir tedbir olduğunu vurgulayarak, “Her yıl periyodik olarak yapılan yağmur suyu hatları temizliğini 2024 yılında da titizlikle sürdürüyoruz. Maliyeti 35 Milyon Türk Lirası olan temizlik çalışması özellikle su baskınlarının önüne geçilmesi için çok önem taşıyor. Mazgallarda karşılaştığımız en büyük problemimiz pet şişeler, kutu içecek şişeleri, cam şişe vb. maddeler bunlar hatların en büyük tıkanma nedenleri. Vatandaşlardan temennimiz bu çöpleri çöp kovalarına atarak bize yardımcı olmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.