Alanya Haberleri

Alanya’da Ölmek Yaşamaktan Daha Pahalı Bir Hale Geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün açıkladığı mezar alanı fiyatlarına göre Alanya’da yaşamak ne kadar zorsa ölmekte bir o kadar zor bir hale geldi.

Alanya’da yaşam maliyetleri kadar, ölüm maliyetleri de gündemde. Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün açıkladığı mezar alanı fiyatlarına göre 2 kişilik mezar alanı 60 bin TL, 4 kişilik mezar alanı ise 120 bin TL'den satılmaya başlandı. Kefen fiyatlarının da 1000 TL’ye kadar yükseldiği Alanya’da Mezar yapımı ise 10 bin ile 80 bin TL'ye kadar çıkıyor.

"Her Bütçeye Uygun Mezar Yapımı"

Mezar yapım işleri de mezar alanı kadar cep yakıyor. Mezar yapım fiyatları 10 bin TL’den başlayıp 80 bin TL'ye kadar çıkarken, bazı mezar yapım firmaları "Her bütçeye uygun mezar yapım işi" şeklinde afişler asarak dikkat çekiyor. Bu durum, ölümlerle ilgili masrafların da ne kadar büyük bir yük olduğunu gözler önüne seriyor.

Kefen Fiyatları da Yükselişte

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi, vefat eden vatandaşların kefenini ücretsiz olarak temin ederken, mezar yapım masrafları ise yine vatandaşlara kalmış durumda.