Alanya'da Çakma Basın Kartı Operasyonu! 1 Kişi Gözaltında Alanya'da Çakma Basın Kartı Operasyonu! 1 Kişi Gözaltında

Turizmcilerden Sert Tepki
 

Alanya’nın kanayan yarası haline gelen turistlere taksimetre açmayan taksici esnafı, turizmciyi ve turisti canından bezdirmeye devam ediyor. Özellikle son günlerde taksimetre açmama hamlesine yeni bir boyut eklendi. İddialara göre, bazı taksici esnafı artık müşteriden ekstra klima açma ücreti talep ediyor. TGA Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, bu dolandırıcılığa ciddi yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirtti.

Ekran Görüntüsü 2024 07 20 190123

“Alanya’nın Puanı Çok Kırılıyor”

Cimrin açıklamasında, “Taksiler, Alanya’ya gelen misafirlerimizin otelden çıkıp şehirle bütünleşmeleri için önemli bir parça. Misafirlerimiz otelden çıktığında toplu ulaşımın yetişmediği yerlerde taksilerle ulaşıyor. Ancak özellikle yerleşik yabancılarla iletişim kurduğumuzda, onlarca sorunla karşılaşıyoruz. Taksimetre açmamak, kısa mesafelerde yüksek ücretler talep etmek, klima için ekstra ücret istemek ve kaba davranışlar bunların başında geliyor. Bu uygunsuz davranışlarda bulunan taksiciler için yeterince caydırıcı yaptırımlar yok. Turizmciler olarak ciddi bir denetim ve yaptırım eksikliği olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle her gün yüzlerce misafirimiz mağdur oluyor ve bu durum Alanya’nın uluslararası puanını düşürüyor,” dedi.
 

“Ruhsatları İptal Edilmeli”

Cimrin, denetimlerin sıklaştırılması ve cezaların caydırıcı olması gerektiğini vurguladı. “Yetkililer, gerçekten bu mesleği hak etmeyenlerin ruhsatlarını iptal etmeli. Böylece işini hakkıyla yapan esnafımız da düzgünce çalışabilir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı denetim ekiplerinin daha etkili ve caydırıcı cezalar uygulamasını talep ediyoruz,” dedi.
 

“Turistler Veli Nimettir”

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya ise, her taksici esnafının taksimetre açmak zorunda olduğunu vurguladı. “Yasa gereği taksimetre açmak zorundalar. Durak başkanlarını uyardık. Alanya Kaymakamlığı da bir denetim komisyonu oluşturdu. Akaryakıta veya başka bir konuya gelen zamlar karşısında gerekeni sağlıyoruz. Turist veli nimettir düşüncesiyle lütfen taksimetrelerimizi açalım ve daha anlayışlı olalım,” dedi. Başkan Akkaya, taksi ücretlerinden bahsederek, “Açılış 25 TL, kilometre başı 37.5 TL, indi bindi ise 130 TL,” dedi. 
 

Ekran Görüntüsü 2024 07 20 190216

Editör: Selçuk Soydan