Alanya’da B.K. isimli kadın, yaptığı planla uzun süredir yurt dışında yaşayan ablası Sibel K.’ya "Sen FETÖ’den aranıyorsun, devlet bütün mallarına el koyacak" dedi. Ne yapacağını bilemeyen ve korkuya kapılan Abla Sibel K., yaşadığı yerin Başkonsolosluğuna giderek genel vekâletname verdi. B.K. ise, ablasına ait dubleks daireyi Alanya’da emlakçılık yapan bir kişinin eşi F.H.’ye sattı. Parasını alamayan Sibel K. soluğu mahkemede alarak, tapu iptal, tescil ve tedbir davası açtı.
 

İş İnsanı Abdulkadir Tunç’tan İnşaat Sektörüyle İlgili Önemli Açıklamalar İş İnsanı Abdulkadir Tunç’tan İnşaat Sektörüyle İlgili Önemli Açıklamalar

Gtgtgt

''Kardeş Kardeşe Bunu Yaparmı?''

Kanada’nın Vancouver şehrinde yaşayan Sibel K.,  başından geçen dolandırıcılık olayını Haberibizde.com haber merkezine anlatarak şunları kaydetti; ''Alanya’da İş Güvenliği Eğitim Kurumu işletip ardından ailevi sorunlardan dolayı Kanada’ya yerleşme gereği duydum. Alanya’dan ayrılmadan önce Saray Mahallesi’nde satın aldığım dubleks daireyi kızım T.S.S. üzerine yaptım. Karşı komşum olan Alanya’nın ünlü emlakçısı M.D. ile eşi F.H., bu dairenin önceden kendilerine ait olduğunu, babalarının korona virüsten dolayı bu evin karşı dairesinde öldüğünü, dairenin kendileri açısından manevi değeri taşıdığı ve söz konusu evi baba ocağı gibi gördüklerini söylediler. Defalarca satmak için ısrar ettiler ve araya birilerini koydular. Değerinden çok fazla bedel ödense bile satmayacağım konusunda ısrar etmiştim" dedi.

Rfrfrfr

Kendisine uygulanan planla kardeşi tarafından dolandırıldığını ve dairesinin satıldığını ifade eden Sibel K. "Alanya Asliye Hukuk mahkemesine tapu iptal, tescil ve tedbir davası açtım. Davalılar F.H. ve B.K. ve dava dışı M.D.’nin işbirliği içerisinde hareket etmişler. Taraflar 'Minareyi çalan kılıfını hazırlar' atasözü misali işin başından sonuna kadar her şeyi düşünmüşler, buna göre hareket etmişlerdir. B.K.’ya verilen ilk vekaletnamede, para çekme ve havale etme yetkisi verilmemiştir. B.K. daha sonra yalanlarıyla İranlı bir müşteri olduğunu ve vatandaşlık için tapuyu onların üzerine yapılması gerektiğini, İranlıların Alanya’nın en iyi müteahhitleri olduğu ve arsa sahiplerinin sırada beklediğini, güvenilir olduklarını, satış bedelinin 260.000,00 Euro olduğunu, 60.000 Euro nakit olarak hemen ödeneceğini, kalan kısmın işlemler bittikten sonra tapu devrinde ödeneceğini, X Bankası üzerinde bulunan ipoteğin kaldırılması gerektiğini bana söylediler" diye konuştu.

Ttgtgt

"Bana FETÖ Örgütü İle İlişkin Varmış Sizi Arıyorlar Dedi''

Sibel K. kardeşi B.K.'nın kendisine İranlı’dan peşin alınan 60.000,00 Euro'nun gönderileceği söylediğini ifade ederek "Benden vekâletname istedi. Ancak ilerleyen zamanlarda telefonuma bakmadı bir süre benimle iletişimi kesti. 2 hafta aradan sonra B.K. beni tekrar aradı. Dairenin üzerindeki ipoteği kaldırmak için X bankasına gittiği gün, bir polisin Adana’da ikamet eden ablam F.K., kızım ve benim FETÖ terör örgütü ile ilişkisi olmaktan dolayı arandığımızı, Türkiye'ye girince havalimanından alınıp tutuklanacağımızı söyledi. Yine daha sonra kendisinin Alanya Saray karakoluna gittiğini, kızım ve benim için tebligat olduğunu ama adrese göndereceklerini söylediklerini beyan etti. Devletin eve el koyacağını hem mesajla hem de sözle bana söyledi. Beni panikletti, istediği şekilde vekâletname vermemizi sağladı. Dairenin tapusu üzerine olan kızım T.S.S.’yi yanıma alarak Vancouver Başkonsolosluğu’na giderek, satış vekâletnamesi verdik" dedi.



"Verdiğim Genel Vekaletnameyi Kötüye Kullandı''

Düzenlenen vekâletin kötüye kullanıldığını, dairesinin elinden zorla alan ve kuruş ücret ödemeyen kişi ve kişilere yargının en güzel şekilde ceza vereceğini de söyleyen Sibel K. "Alanya’nın önde gelen emlakçısı M.D. ve birlikte hareket ettiği F.H. ile B.K. kendi aralarında sözleşme yapmışlar. İş bu sözleşmeden benim haberim ve bilgim yok. Uzun zamandır gözleri benim evimde olan M.D. ile F. H.’nin kötü niyetli oldukları böylece ortaya çıktı. Vekaletnamem kötüye kullanıldı. Yüce Türk Adaletine sonsuz güveniyorum" ifadelerine yer vererek, adalet er yada geç tecelli bulacaktır diye konuştu.

Editör: Selçuk Soydan