Alanya’da düzenlenen geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda, Özel Harekat Timi, 43 ekip, 530 personel ve 4 hassas burunlu narkotik köpeğiyle 15 ayrı adrese şafak baskını yapıldı. Operasyonda 12 kişi yakalandı.

Alanya’da Uyuşturucuya Büyük Darbe

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince, daha önce tespit edilen ve üç aşamalı olarak planlanan operasyon gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Timi’nin katılımıyla toplam 43 ekip, 530 personel ve 4 narkotik madde arama köpeği ile eş zamanlı helikopter destekli operasyon yapıldı.

Nefes Kesen Şafak Baskını: Alanya’da Helikopter Destekli Uyuşturucu Operasyonu!

Operasyonda, yat ve tur teknelerine yönelik uygulamalar, umuma açık işletmelerin denetlenmesi ve şüpheli şahıslar ile araçlar üzerinde sabit uygulamalar yapıldı. Toplamda 1288 kişi, 189 araç ve 23 tur teknesi sorgulandı, 36 işletme denetlendi. Uyuşturucu madde ticareti yapılan 15 ikamette yapılan aramalarda; bir kilo 850 gram esrar, 73 kök kenevir, 1549 kullanımlık sentetik kannabinoid (A4), 14 gram tütüne emdirilmiş sentetik kannabinoid, 53,63 gram metamfetamin, 104 adet sentetik ecza, 4,37 gram kokain, 4 adet ecstasy, 1 hassas terazi, 6 ruhsatsız tabanca ve 21 adet fişek ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 12.465 Türk Lirası bulundu.

Aranan 21 Kişi Yakalandı, Yasal İşlemler Başlatıldı!

Operasyonda çeşitli suçlardan aranması bulunan 21 kişi yakalandı. Yasal kalış hakkı bulunmayan 2 yabancı uyruklu şahıs tespit edilerek işlem başlatıldı. 41 araca cezai işlem uygulandı ve evrak eksikliği nedeniyle 2 işletmeye idari işlem yapıldı. “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak ve Sağlamak” suçundan 2 kişi ve “Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek ve Bulundurmak” suçundan 10 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

4o

 

5 Yaşındaki Çocuğu İstismar Etmeye Çalışan Sapığı Hastanelik Ettiler 5 Yaşındaki Çocuğu İstismar Etmeye Çalışan Sapığı Hastanelik Ettiler

Editör: Haber Merkezi