Alanya Haberleri

Alanya'da Ehliyet Sahiplerine Yenileme Uyarısı

Alanya İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Karlıbaş, eski tip ehliyetlerini henüz yenilememiş sürücülere önemli bir uyarıda bulundu. Karlıbaş, 31 Aralık 2024 olan son başvuru tarihini hatırlatarak, sürücülerin oluşabilecek yoğunluk nedeniyle mağdur olmamaları için başvurularını erkenden yapmalarını tavsiye etti.

2022 yılı itibarıyla kullanımına son verilmesi planlanan eski tip ehliyetlerin son yenileme tarihi 31 Aralık 2024’e uzatılmıştı. Mustafa Karlıbaş, başvuruların son aylara bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, sürücülerin bu süreci kolaylaştırmak adına erkenden randevu alarak işlemlerini tamamlamalarını önerdi.

Sürücü belgesini yenilemek isteyenler, Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veya "nvi.gov.tr" üzerinden randevu alarak gerekli evrakları tamamlayıp nüfus müdürlüklerine başvurabiliyorlar. Başvuruda bulunanların yeni sürücü belgeleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılarak PTT aracılığıyla adreslerine teslim ediliyor. Bu süreçte, nüfus müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile araç kullanımı mümkün.