Alanya'da yeni eğitim-öğretim yılı öncesi özel okul ücretlerindeki büyük artış velileri endişelendirmeye devam ediyor. Özel okul ücretlerinde yapılan yüzde yüzün üzerindeki zamlar, ailelerin mali yükünü ağırlaştırdı. Zincir okullarda, yemek ve kitap masrafları hariç yıllık ücretler 230 bin TL ile 300 bin TL arasında değişirken, kırtasiye masraflarının 40 bin TL ile 50 bin TL arasında olması ailelerin tepkisini çekiyor. Anaokullarında ise aylık ücretler 17 bin TL'den başlıyor.

Okul yönetimleri, artan enflasyon nedeniyle kira, elektrik, su ve öğretmen maaşlarındaki yükselişleri gerekçe göstererek zamları savunuyor. Ancak veliler, bu yüksek fiyatların bütçelerini zorladığını belirtiyor. Bu gerilim, yeni eğitim yılı öncesinde çözüm bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Harekete Geçti

Operatör Zamlarına Tepkiler Çığ Gibi: Erdoğan Devreye Girebilir Operatör Zamlarına Tepkiler Çığ Gibi: Erdoğan Devreye Girebilir

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda kitap, kırtasiye ve diğer eğitim materyallerinde fahiş fiyat artışları talep eden bazı kurumlar hakkında inceleme başlattı. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzasıyla, 81 il valiliğine gönderilen yazıda, özel okulların eğitim ve öğretim hizmetlerinde belirlenen ücret artışlarının devlet tarafından koyulan sınırlar çerçevesinde olması gerektiği vurgulandı. Bakanlık, mevzuata aykırı hareket eden kurumlar için denetim ve takip işlemleri başlatacağını duyurdu.