Doğa dostu ve spor sever kimliği ile tanınan ve sık sık doğa yürüşleri yapan önceki dönem Alanya Belediyesi meclis üyesi ve İş insanı Fikret Arık, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Turizm şehri Alanya'mıza bu görüntüler sizce yakışıyor mu? Doğayı bu şekilde katledenler kim? Bu çöpleri ve atıkları ormanlara atanlar kim? Bu dünya hepimizin, bu Alanya hepimizin; başka Türkiye, başka Alanya yok. Yetkililer, özellikle bu tür ormanlık alanları kontrol etmeli. Buraya atılan koca koca cam kırıkları var; aşırı sıcak günlerde, Allah korusun, mercek görevi gören bu camlar orman yangınına sebep olsa kim verecek bunun hesabını? Alanya bu kadar sahipsiz değil. Lütfen doğamıza ve Alanya'mıza sahip çıkalım."

Images (6)

Öte yandan, Haberibizde.com'un daha önce gündeme getirdiği, Payallar Devlet Hastanesi yakınlarındaki ormanlık alana atılan cam, moloz, mobilya ve inşaat atıklarının hala yerinde durduğu görülürken, vatandaşlar, bu doğa katliamına sessiz kalan yetkililere sert tepki göstererek, "Bu atıkları buradan kaldırmak için, burada bu doğa katilamları yapanları bulup hak ettikleri cezaları verdirmek bu kadar mı zor ? illa bir yangın faciası mı yaşanmalı?" diye sordu.

Türkiye'nin Avokado Üretiminin Yüzde 80'ini Karşılayan Alanya'da Hasat Başladı Türkiye'nin Avokado Üretiminin Yüzde 80'ini Karşılayan Alanya'da Hasat Başladı

Editör: Selçuk Soydan