Üretim Azaldı, Fiyatlar Fırladı

Geçtiğimiz yıllarda limon fiyatlarının düşük seyretmesi nedeniyle üreticiler ağaçlarını sökmüştü. Şimdi ise limonun kilosu 100 TL'ye kadar çıktı. Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya, “Halde limonun kilosu 35 TL, manavlarda ve pazarlarda ise çok daha pahalı. Sıkı denetim şart” dedi.

Bamya Halde 80 TL

Bamya üretiminin az olması nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu belirten Adem Kaya, “Bamya üretimi çok azdır ve üreticiden direkt pazar ve manav tezgahlarına gider. Şu anda hal piyasasında bamya 80 TL” dedi.

Barbunya Üretimi Azaldı

Barbunya fiyatları halde 100 TL, pazarda 130 TL, manavda ise 150 TL'den satışa sunuluyor. Fasulyenin de pazarlarda 120 TL'den satıldığını söyleyen Kaya, bu sebeple üreticilerin barbunya üretimine yanaşmadığını belirtti. “Fasulye fiyatları yüksek olduğu için üreticiler barbunya üretiminden çekiniyor. Çünkü barbunya tezgahlarda daha da pahalıya satılıyor” dedi.

Alanya'da Plajda Çöpleri Gören Vatandaş İsyan Etti: "Bunu Yapan Vatan Hainidir" Alanya'da Plajda Çöpleri Gören Vatandaş İsyan Etti: "Bunu Yapan Vatan Hainidir"

Editör: Selçuk Soydan