Organize Suç Örgütü Çökertildi

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonda, Antalya ve Çanakkale'deki adreslere yapılan baskınlarla örgüt üyeleri gözaltına alınmıştı. Suç örgütü üyeleri, tefecilik, silahla nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve mala zarar verme suçlarından sorumlu tutuluyor.

Ekran Görüntüsü 2024 09 18 124214

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon sırasında yapılan baskınlarda, ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri, uyuşturucu madde ve çok sayıda senet ile para ele geçirilmişti. Gözaltına alınan 1 kadın ve 6 kişi, ifadelerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Alanya Adliyesi’ne sevk edilmiş, tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.

Ekran Görüntüsü 2024 09 18 124234

CHP Milletvekili Aykut Kaya'dan Alanya'da Yoğun Ziyaret Trafiği CHP Milletvekili Aykut Kaya'dan Alanya'da Yoğun Ziyaret Trafiği

İlk Duruşma Bugün

Sanıklar, bugün Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "gece vakti silahla yol kesme" suçlamasıyla yargılanacak. Tutuklu sanıklar, duruşmaya SEGBİS sistemi üzerinden cezaevinden katılacak. Duruşma, örgütün gerçekleştirdiği suçların detaylı şekilde ele alınacağı ilk oturum olacak.

Editör: Sinem Özen